Adana Altin Koza'da Yarisacak Filmler Belli Oldu

Bu yil 23-29 Eylül tarihlerinde gerçeklesecek 31. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali’nin merakla beklenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’nda finale kalan 11 film belli oldu. 10’u Türkiye’de ilk kez seyirciyle bulusacak filmlerden, 5’i de dünya prömiyerini festivalde yapacak.

23-29 Eylül 2024 tarihleri arasinda yapilacak 31. Uluslararasi Adana Altin Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’nin Türkiye’de ilk kez seyirciyle bulusacak filmleri belli oldu. 16 kategoride Altin Koza Ödülleri’nin sahiplerini bulacagi Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’nda yarisacak 11 film, Feride Çiçekoglu, Janet Baris ve Mehmet Açar’dan olusan seçici kurulun degerlendirmesi sonucu belirlendi.

11 film yarisacak

Bu yil jüri karsisina, Vuslat Saraçoglu’nun “Bildiginiz Gibi Degil”, Erkan Tahhusoglu’nun “Döngü”, Türker Süer’in “Gecenin Kiyisi”, Hikmet Kerem Özcan’in “Hakki”, Murat Firatoglu’nun “Hemme’nin Öldügü Günlerden Biri”, Burak Çevik’in “Hiçbir Sey Yerinde Degil”, Ceylan Özgün Özçelik’in “On Saniye”, Dogus Algün’ün “Ölü Mevsim”, Zeynep Köprülü’nün “Su Yüzü”, Orhan Ince’nin “Umut” (Hêvî) ve Gürcan Keltek’in “Yeni Safak Solarken” adli filmleri çikacak ve sinemaseverlere Altin Koza heyecani yasatacaklar.

Türkiye’de ilk kez Adana’da

Eylül’de Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapacak “Gecenin Kiyisi” ve “Hemme’nin Öldügü Günlerden Biri”, Karlovy Vary Film Festivali’nde gösterilen “Hiçbir Sey Yerinde Degil” ve Locarno Film Festivali’nin Ana Yarismasi’nda gösterilen “Yeni Safak Solarken”, Türkiye’de ilk kez Adana’da izleyici karsisina çikacak. “Döngü”, “On Saniye”, “Ölü Mevsim”, “Su Yüzü” ve “Umut” (Hêvî) dünya prömiyerlerini Adana Altin Koza Film Festivali’nde yaparken, finalistlerden ayrica, “Gecenin Kiyisi”, “Ölü Mevsim”, “Su Yüzü” ve “Umut” (Hêvî) da yönetmenlerin ilk uzun filmleri olarak festivalde seyirciyle bulusacak.

En iyi filme 1,5 milyon TL

En Iyi Film Ödülü’nün 1 Milyon 500 bin TL para ödülüyle desteklenecegi Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’nin Nuri Bilge Ceylan baskanligindaki jürisinde, oyuncu ve yönetmen Mehmet Aslantug, oyuncu Serenay Sarikaya, yazar ve senarist Nermin Yildirim, yönetmen ve senarist Mustafa Kara, kurgucu Ayris Alptekin ile film elestirmeni ve küratör Müge Turan yer aliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile