Adana Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayının son toplantısını gerçekleştirildi.

Zihni Aldırmaz Başkanlığında tek gündem maddesi ile toplanan mecliste, Yüreğir ilçesinde TOKİ Hastanesi'nin yapımı ile ilgili 1/1000'lik imar planının ilçe belediyesi tarafından hazırlanıp imzalanması gerekirken, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanması konusu mahkemeye taşınmıştı. Yanlışlığın Adana 2. İdare Mahkemesinden geri dönmesi nedeniyle konu ilgili komisyona geri gönderilmişti. Komisyon, Mahkemenin verdiği karar doğrultusunda yeniden düzenleme yaparak Meclis genel kuruluna gönderdi.
Aldırmaz, gündem maddesi ile ilgili yaptığı konuşmada, TOKİ Hastanesi ile ilgili olarak Çukurova Üniversitesi Rektörü ile bir görüşme yaptığını belirterek, bu hastanenin Adana'da diğer hastanelerin tamamının yatak kapasitelerinden daha büyük olacağını ve yakın bir zamanda da hizmete gireceğini söyledi.
Aldırmaz, rektör ile yaptığı görüşmede, Adana metrosunun ikinci etabının üniversite içerisinden geçerek yeni yapılan kongre merkezine kadar götürülmesi konusunu yeniden masaya yatıracaklarını ifade etti.
TOKİ Hastanesi içerisinde hasta yakınları için otel yapılmasını istediklerini kaydeden Aldırmaz, Balcalı ve diğer hastanelerde hasta yakınlarının bahçede yattıklarını, bu görüntülerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
Mahkeme kararını meclisten geçirmedikleri takdirde ÇÜ. Rektörlüğünün savcılığa şikayette bulunma hakkı olduğunu belirten Aldırmaz, bu maddenin aynen kabulünü istedi. Meclis, komisyondan gelen şekliyle kararı oy birliği ile kabul etti.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, dolmuşların güzergahının TOKİ Hastanesine gitmesi için UKOME'nin toplanarak bir karar vermesi önerisine Aldırmaz, gerekeni yapacaklarını söyledi.
CHP'li Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer de konuşmasında, bir yerel gazetede, Koza AŞ'nin Altınkoza ile ilgili ihalelerinin gündeme taşındığını belirterek, "Bu ihaleler bizden önce yapılmıştır. Etkinlikler için avanslar ödenmiştir. Altınkoza 20-26 Eylül tarihlerinde yapılacaktır. İncelemelerimiz sürüyor. Önümüzdeki günlerde detaylı açıklamalar yapacağız. Bu arada yapılan bir yanlışlıklar var ise, hesabını da soracağız" dedi.
2000 yılından beri bir özel güvenlik şirketinin belediyede aldığı ihaleler ile bu yıla kadar hizmet verdiğini, ancak son ihalede şirketin ihaleyi kazanamadığını ifade eden Özer, bu şirket çalışanların geriye dönük alacaklarının ödenmesi için Aldırmaz'dan şirket yetkilileri ile görüşmeler yapmasını istedi. Aldırmaz da adı geçen şirketin alacaklarının tamamını, çalışanların paralarını vermek için ödemediklerini, bu konunun sonuçlandırılacağını söyledi.
CHP'li Hüsnü Karadeli de, metropark uygulaması ile ilgili bir açıklama beklediklerini ifade etti. Aldırmaz, bu konu üzerinde çalıştığını AYKOME ve UKOME kararlarını inceleyeceklerini ve sonuçları meclise bildireceğini söyledi.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi çalışmalarını 9 Ağustos 2010 tarihinde saat 10.30'da sürdürme kararı aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile