Adana Büyükşehir`de Usulsüz Arsa Satışı` Operasyonu

Adana`da, `belediye arsasının satışında usulsüzlük yapıldığı` iddiasıyla 6 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığınca 19 ay önce Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak da soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Cumhuriyet Savcılığı`nca adliyeye çağrıldı. Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı`nın Adana Büyükşehir Belediyesi`nde yürüttüğü soruşturmalar kapsamında görevlendirilen müfettişler, Adana Büyükşehir Belediyesi`ne ait merkez Seyhan ilçesi, Dikili Mahallesi`nde bir arsanın satışıyla ilgili usulsüzlük yapıldığı yönünde rapor hazırladı.

İçişleri Bakanlığı da soruşturma izni ile birlikte bu raporu Adana Cumhuriyet Başsavcılığı`na gönderdi. İddiayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, bu sabah Aytaç Durak`ı telefonla arayıp, ifadesini almak üzere adliyeye çağırdı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Ekipleri de, soruşturmayı yürüten özel yetkili cumhuriyet savcısının talimatıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen, dönemin Hesap İşleri Daire Başkanı Selçuk Özkök, dönemin İmar Daire Başkanı Özlem Kulak`ın da aralarında bulunduğu 6 kişiyi gözaltına aldı.

Adana Adliyesi`ne getirilen 6 kişi soruşturma kapsamında özel yetkili cumhuriyet savcısına ifade vermeye başladı.

Aytaç Durak ise Adana Adliyesi`ne gelişinde arsa satışındaki usulsüzlük iddiasıyla ilgili olarak çağrıldığını belirterek, şunları söyledi: "Müfettiş raporuna göre bir arsa satışıyla ilgili ifademin alınması için çağrıldım. Hangi arsayla ilgili olduğunu tam bilmiyorum. Çünkü belediye başkanlığım döneminde binlerce arsa alınıp, satıldı. Müfettiş raporlarından öğrendiğime göre 8 yılda sadece Yüreğir ilçesinde bin 113 tane belediyenin gayrimenkulünü satmışız. Başkan bunların satışını nasıl takip etsin. Onbinlerce arsa alınıp, satılmış. Bula bula bunu bulmuşlar. Yazıklar olsun. Şantajcı basın ve yanlı müfettişler oldukça bunlar da olacaktır.Rüşvet kasetini ihbar etmeseydim, bunlar başıma gelmezdi".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile