Adana'da 163 Bin 613 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Adana'da 163 Bin 613 Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Adana'da polis ve jandarmanın düzenlediği operasyonlarda 163 bin 613 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce suçların oluşmasını önlemek, kentin toplumsal yapısını korumak, haksız kazancı engellemek, 5607 sayılı kanuna muhalefet ve gümrük kaçağı sigara ile mücadele kapsamında kara ve deniz yoluyla sigara kaçakçılığı yapan kişi ve gruplara yönelik yapılan çalışmalarda, 25 Temmuz ile 5 Ağustos 2012 tarihlerinde 11 ayrı operasyon yapıldı. Operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 761 500 TL olan 142 bin 963 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olaylarda kullanılan 1 araca adli makamlarca el konuldu. 9 aracın ve 1 teknenin ise kaydına satılamaz ve devredilemez şerhi konuldu.

Bu arada, Adana İl Jandarma Komutanlığınca alınan istihbaratın değerlendirilmesi, emniyet ve asayişin sağlanması ile kaçakçılık olaylarının önlenmesi kapsamında Ceyhan İlçesi TEM Otoyolu Sirkeli Gişelerinde adli makamlardan alınan arama kararına istinaden yol kontrol ve arama faaliyeti gerçekleştirildi.

Yapılan yol kontrol ve arama faaliyetleri sonucunda yolcu otobüslerinde yolcu valizleri içerisine gizlenmiş toplam 20 bin 650 paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile