Adana'da 2024 Yili Sulama Sezonu Basladi

Adana'da 2024 Yili Sulama Sezonu Basladi

DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Adana‘da 2 Mayis tarihinde baslayan 2024 yili sulama sezonunda toplam 2 milyon 207 bin dekar tarim arazisinin sulanacagini söyledi

Tarim, enerji, hizmet ve çevre sektörlerinde faaliyetlerini yürütmekte olan Tarim ve Orman Bakanligi, Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü; insa ettigi dev barajlarda depoladigi suyu basta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere; hidroelektrik enerji üretimi, tarimsal sulama, atiksu aritimi, taskin kontrolü gibi çok genis bir yelpazede mühendislik yapilari vasitasiyla milletin hizmetine sunuyor.

Toprak ve su kaynaklarini gelistirmekle mesul olan DSI, aralarinda dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajlarin, en uzun sulama kanallarinin ve içme suyu maksatli tünellerin bulundugu sayisiz tesisi tamamlayarak milletin istifadesine sunmus ve sunmaya da devam etmekte.

Bu çerçevede Devlet Su Isleri Genel Müdürlügünün, ülkemizin su kaynaklarinin korunmasi, yönetilmesi, gelistirilmesi ve gelecek nesillere eksiksiz olarak aktarilmasi maksadiyla projeler üreten Türkiye’nin en büyük yatirimci kuruluslarindan birisi oldugunu ifade eden DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, özellikle sulama yatirimlarimiz hizlandirarak verimli topraklarimizin bereketine bereket katmak için çalismaktayiz. DSI olarak modern sulama projelerini gelistirerek uygulamaya koymaktayiz. Modern sulama ile tarimda saglanan verim artislari, üretim deseninin çesitlenmesi, çiftçi gelirlerinde dogrudan ve dolayli artisa neden oluyor. Bu durum bir yandan kirsal kalkinmanin hedeflerinden olan yoksullugun azaltilmasi amacina hizmet ediyor bir taraftan da yasam standardini yükseltmekte oldugunu söyledi.



Adana ilimizde 2024 yili sulama sezonu 2 Mayis tarihinde basladi

Bu çerçevede Adana‘da 2 Mayis tarihinde baslayan 2024 yili sulama sezonunda toplam 2 milyon 207 bin dekar tarim arazisinin sulanacagini açiklayan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Adana’da toplam 2 milyon 207 bin dekar tarim arazisinde yapilacak sulu tarim ile birlikte 2024 yili birim fiyatlari ile ülkemiz ekonomisine 18 milyar 386 milyon TL katki saglanmasinin hedeflendigini ifade etti.

Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “Çiftçilerimize bol ve bereketli bir sulama sezon dileyerek, bizler DSI olarak ülke tarimi ve ülke insani için özveri ile çalismaya devam etmekteyiz. Tarim arazilerinin suya kavusmasini, modern sulama sistemlerinin yayginlasmasini ve özellikle de su tasarrufu saglanmasini önemsiyoruz. Çalismalarimizi da bu yönde kararlilikla sürdürüyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile