Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlamalari Devam Ediyor

Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami Kutlamalari Devam Ediyor

Seyhan Güney Yildizi Stadi’ndaki Haluk Levent konserli Cumhuriyet Bayrami kutlamasina Adanalilar yogun ilgi gösterdi.

Adana Büyüksehir Belediyesi, Ceyhan’da basladigi Haluk Levent konserli 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarina, Seyhan Güney Yildizi Stadi’nda devam etti.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’ni bu yil bir baska coskuyla kutladiklarini belirterek, “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Insallah önümüzdeki yil Cumhuriyetimizin 100. yilini kutlayacagiz. Bu yil 99. yili kutluyoruz ve Ceyhan’da, Seyhan’da, Kozan’da kutlamalar gerçeklestiriyoruz. 29 Ekim 2022 tarihinde de Aleyna Tilki kardesimizin konser verecegi Cumhuriyet Bayrami kutlamalari gerçeklestirecegiz. Ugur Mumcu Meydani’na hepinizi bekliyoruz. Önce mesaleli yürüyüs sonra da konser var” dedi.



Cumhuriyet 99 yilda çok is yapti

Baskan Zeydan Karalar konusmasini söyle sürdürdü:

“Cumhuriyet 99 yilda çok is yapti, ülkeyi imar etti, ülkenin imarini yapan bütün tesisleri Cumhuriyet kurdu. Eksik kalan sorunlar var ülkede ama 2. yüzyilda bunlarin tamami çözülecek. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu Cumhuriyeti sonsuza kadar yasatacagiz.”

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay da Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyada özel bir Cumhuriyet oldugunu, önemli bir felsefesi bulundugunu, salonlarda degil savas meydanlarinda kuruldugunu belirterek, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti gençlere emanet ettigini ve gençlerin Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çikacagindan emin oldugunu ifade etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalarina sivil toplum kuruluslarinin liderleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve Adanalilar katildi.

Konusmalarin ardindan Adanalilar, Adanali sanatçi Haluk Levent’in sarkilariyla eglendi, Cumhuriyet Bayramini kutladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile