Adana'da Bisiklet Tutkunlari 'Sagligin Keyfini Bisikletle Sürelim' Sloganiyla Pedallari Çevirdi

Adana'da Bisiklet Tutkunlari 'Sagligin Keyfini Bisikletle Sürelim' Sloganiyla Pedallari Çevirdi

Adana’da ’Saglikli yasamin keyfini birlikte sürelim’ sloganiyla 11. Geleneksel Yesilay Bisiklet Turu gerçeklestirildi.

Yesilay’in öncülügünde Gençlik ve Spor Bakanligi is birligi ile düzenlenen bisiklet turunda il protokolü ve bisikletçiler Merkez Park’ta toplandi. Yesilay Adana Sube Baskani Yunus Emre Yildirim ile Gençlik ve Spor Il Müdürü Muzaffer Çintimar’in da bisiklet tutkunlari ile birlikte bisiklet sürdügü etkinlik 81 ilde es zamanli olarak gerçeklestirildi.

Merkez Park’ta start verilen bisiklet turu, yaklasik 10 kilometrelik güzergahin tamamlanmasinin ardindan bisikletlilerin yeniden Merkez Park’ta bir araya gelmesiyle sona erdi.

750 bisikletli bir araya geldi

Etkinligin farkindalik olusturmaya yönelik olarak 81 ilde es zamanli gerçeklestirildigini belirten Yesilay Adana Sube Baskani Yunus Emre Yildirim, "’Sagligin keyfini birlikte sürelim’ sloganiyla baslayan etkinligimize yogun bir katilim var. Su an kontrol ettigimizde katilim kayitlarinda 500’ün üzerinde bir katilim oldugunu görüyoruz. Kayit disi bisikletlilerle birlikte 750’yi bulacagiz. Bugün burasi bir renk cümbüsü, bir bayram havasi. Bütün bisikletlileri agirladigimiz ve bu güzergahta sagligin keyfini birlikte sürecegimiz bir etkinlik. Kazasiz belasiz olmasini temenni ediyoruz" dedi.

Bisiklet tutkunlari ile birlikte bisiklet süren Yüregir Kaymakami Mehmet Aksu da "Bugün Gençlik ve Spor Bakanligimiz ile Yesilay is birliginde yapilan 11.Yesilay Bisiklet Turu vesilesiyle bir aradayiz. ’Sagligin keyfini birlikte sürüyoruz’ sloganiyla bugün buradayiz. Biz de Yüregir Kaymakamligi olarak arkadaslarimizla ilçemizi burada temsil ediyoruz. Katilim çok güzel, umarim bir farkindalik olusturma noktasinda önemli bir katki sunar" temennisinde bulundu.

"Etkinlik sosyal mesaj olarak gayet iyi"

Etkinligin önemli bir sosyal mesaj verdigine dikkat çeken bisiklet tutkunu Onur Navruz ise, "Etkinlik sosyal mesaj olarak gayet iyi. Etkinligin güzel yönü tüm bisiklet gruplarini bir araya getirmesi. Böyle bir etkinligin farkindalik amaciyla insanlara duyurulmasi güzel. Biz de mutluyuz, isteriz ki devamliligi getirilsin. Hem saglik, hem ulasim açisindan gayet güzel seyler, biz de bununla alakali bu farkindalik turundayiz. Umarim devami gelir" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile