Adana‘da Cinayet Davası

Adana‘da, bir yıl önce gürültü nedeniyle çıkan tartışmada kendisini bıçaklayan kişiyi pompalı tüfekle yaraladığı ve yaralanan kişinin babasını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Seyhan İlçesi‘ne bağlı Meydan Mahallesi, 39037 sokakta, 20 Mart 2010 günü meydana gelen olayda, arkadaşlarıyla alkol alan 29 yaşındaki Veli Ş., 2009‘da bıçakla yaraladığı 35 yaşında ki Mustafa R.‘nin evinin önüne geldi. İddiaya göre, Veli Ş.,"Senin yüzünden cezaevinde yattım. Cezaevinde geçirdiğim günler için para ödeyeceksin" diye bağırırken, Mustafa R. ise elinde pompalı tüfekle dışarı çıktı. Çıkan kavgada Mustafa R.‘nin ateş etmesi sonucu namludan çıkan saçmalar, Veli Ş. ile kavgayı haber alıp

ayırmak için olay yerine gelen babası Bayram Ş.‘ye isabet etti. Yaralılardan Bayram Ş. yaşamını yitirdi.

Tutuklanan Mustafa R. hakkında ‘kasten öldürme‘ suçundan ömür boyu hapis, ‘kasten yaralama‘ suçundan da 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde yargılanmaya başlanan Mustafa R., kendini şöyle savundu: "Sokakta küfrediyordu. ‘Ben cezaevinde yattım, bunun karşılığını ödeyeceksin‘ diyordu. Ben de bunun üzerine tüfeğimi alıp dışarıya çıktım. Gitmesi için yere bir el ateş ettim. Halen bıçakla üzerime doğru geliyordu. Bunun üzerine bir tane de ayağına sıktım. Hala geldiği için bir iki el daha sıkmışımdır. Veli Ş. yere düşmüştü. Babası gelince tüfeğin namlusu ile iteklemek istedim. Babası da namludan tutmuştu.

Birbirimizi itekleyip çekiştiriyorduk. O anda tüfek patladı. Ondan sonra evime geçtim. Ben Bayram‘ı öldürmek için kesinlikle bilerek ateş etmedim"

Tanık olarak dinlenen sanığın eşi 31 yaşındaki Leyla R. de, o sırada evde eşinin valizini hazırladığını belirterek şunları söyledi: "Eşim başka şehre çalışmaya gidecekti. Valizini hazırlıyordum. Dışarıdan bir ses geldi. Yine bu Veli‘dir dedim. Pencereden baktık. Veli, bize hitaben ağza alınmayacak küfürler ederek ‘Erkek yok mu? Burada kız yaşıyor‘ diyordu. Eşim dışarı çıktı. Ben de peşinden çıktım. Velinin babası da oradaydı. Halen küfür ediyordu. Her ikisinin de elinde bıçak vardı. Eşim onlara ‘Gidin,

başımı belaya sokmayın, evimi başıma yıkmayın‘ diyordu. Eşime halen saldırıyorlardı. Eşim evden getirdiği tüfekle korkutmak için havaya ateş etti. Veli korkmadı ve eşimin üzerine gelmeye devam etti. Eşim bir anda panik oldu, ayaklarına sıktı. Babası da saldırdı. Eşim ona ‘Çekil git‘ dedi. Tüfekle itekledi. O anda silah patladı"

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile