Adana'da Çocuklarin '23 Nisan Ekspresi' Coskusu

Adana'da Çocuklarin '23 Nisan Ekspresi' Coskusu

Milli Egitim Bakanligi koordinesinde hayata geçirilen 23 Nisan Ekspresi, Adana Tren Gari’nda minikleri agirladi. VR teknolojisi kullanilarak hazirlanan animasyonlara minikler yogun ilgi gösterdi.

Ögrencilere yönelik, ’tarihi bilgi edinme, vatanseverlik ve milli bilinç, degerleri anlama ve takdir etme, empati gelistirme, gelecege yönelik düsünme ve planlama’ yeteneklerinin gelistirilmesi amaciyla Milli Egitim Bakanligi koordinesinde hazirlanan ’23 Nisan Ekspresi’ etkinlikleri Adana’da gerçeklestirildi.

Adana Tren Gari önünde kurulan alanda ögrenciler VR teknolojilerini deneyimlerken, sifir atik parkuru ve boyama gibi birçok etkinlige katilarak keyifli zaman geçirdi.

Etkinlige katilan Adana Valisi Yavuz Selim Kösger de VR teknolojisi kullanilarak hazirlanan ve Türkiye’nin geçmisten gelecege nasil ilerledigini anlatan animasyonu çocuklar ile birlikte seyretti.

"Çocuklarin ülkemizin nereden nereye geldigini ögrendikleri bir uygulamaya taniklik ediyoruz"

Etkinlikte emegi geçenlere tesekkür eden Vali Yavuz Selim Kösger, "Çok güzel bir ortam. Bu meydan belki çok kalabalik gördü ama bugün en güzel ve umut vericilerinden birine taniklik ediyor. Gelecegimiz, istikbalimiz, umudumuz, çocuklarimiz, yavrularimiz bu meydanda ülkemizin nereden nereye geldigini görsel, isitsel ve dokunarak ögrendikleri bir uygulamaya taniklik ediyoruz. Çocuklarimizin keyfi yerinde, seslerden de anlasiliyor. Ben de içlerine girerek mutluluklarina ortak oldum. Egitim yalnizca ögretmenlerin anlattigi teorik bir sey degil. Bu tür uygulama örneklerini çogaltmamiz lazim her alanda. Sadece tarih ve ülkemizin geçmisi ile ilgili degil bütün bilim alanlarinda da uygulamali tatbiki egitimleri artirmamiz lazim. Bu anlamda çok güzel bir uygulama olmus. Çocuklarimiza sordugumda hepsinin çok begendiklerini gördüm. Onlara da insallah faydali olmustur" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile