Adana'da Filistin'e Destek Için 'Farkindalik Çadiri'

Adana'da Filistin'e Destek Için 'Farkindalik Çadiri'

Adana’da üniversite ögrencileri, Amerika Birlesik Devletleri’nde (ABD) gerçeklestirilen çadirli eylemlerden esinlenerek Çukurova Üniversitesi’nde Filistin-Gazze farkindalik çadirlari kurdu. Kampüste yer alan çadir kampinda ögrenciler 5 gün boyunca ’farkindalik nöbeti’ tutacak.

Çukurova Üniversitesi ögrencileri, ABD’de üniversite ögrencilerinin Filistin’e destek vermeye yönelik kurdugu ve çesitli Israil protestolarinin gerçeklestirildigi çadir kamplarinin bir benzerini Adana’da hayata geçirdi. Çukurova Üniversitesi kampüsünde yer alan alanda 6 adet çadir kuran ögrenciler, alani Filistin ve Türkiye bayraklari basta olmak üzere Filistin ve Gazze temali ve çesitli unsurlar ile süsledi. Müslüman gençler olarak insanlik namina Filistin’de yasanan vahseti gündemde tutmak için ellerinden geleni yaptiklarini belirten ögrenciler, arkadaslarini kendileri ile birlikte çadir kamplarinda bir araya gelmeye davet etti. Ögrenciler, kurduklari çadir kampinda 5 gün boyunca ögrenci arkadaslarini ve çesitli konuklari agirlayacak.

"Müslüman gençler olarak insanlik namina ne yapabilecegimizi düsünürken aklimiza geldi"

Filistin konusunda farkindalik olusturmaya yönelik üniversite kampüsünde çadir kurma fikrinin ortaya çikis hikayesini anlatan Ilahiyat Fakültesi 4. sinif ögrencisi Furkan Toramantekin, "7 Ekim tarihinden bu yana üniversitemizin çesitli bölgelerinde yürüyüs, basin açiklamasi, resim sergisi ve doga temali olacak sekilde insanlarin zihninden Filistin’i ve Gazze’yi çikarmamak adina çesitli çalismalarda bulunuyorduk. Amerika Birlesik Devletleri’nde gerçeklesen olaylar açikçasi bizi biraz utandirdi. Onlarin çogunun gayrimüslim oldugunu biliyoruz. Biz de Müslüman gençler olarak ’insanlik namina, Müslümanlik namina ne yapabiliriz’ diye düsündügümüz bir sirada aynisini yapmaya karar verdik" dedi.



5 gün boyunca farkindalik nöbeti tutacaklar

Üniversite rektörlügünden aldiklari izin sonrasinda çesitli fakültelerden ögrenciler ile çadir kurduklari alanda bir araya geldiklerini belirten Toramantekin, "Burada çesitli fakültelerden ögrenci arkadaslarimiz ile bir araya geldik. 5 gün boyunca burada Filistin çadir kamplarimiz ile birlikte farkindalik nöbeti tutmayi düsünüyoruz. Gelen arkadaslarimizla Filistin hakkinda, dünya gündemi hakkinda ve gelecegimiz hakkinda çesitli istisare ve sohbetler yapmayi düsünüyoruz. Yine bu 5 günlük süre içerisinde çesitli konuklarimizi buraya getirmek istiyoruz. Insallah fakülte hocalarimizi burada agirlayacagiz. Rektörümüzü de davet ettik. Bu sekilde farkindalik adina ne yapabilirsek bizler için insanlik adina kar olabilecegini düsünüyoruz. 7 ay oldu ve 210 günü geçti bu süreç. Hala katliamlar devam ederken bizim oturdugumuz yerde çakili kalmamiz vicdanimizi sizlatiyor. Hem insani, hem de dini bir vazife olarak gördügümüzden dolayi arkadaslarimiz ile ’daha neler yapabiliriz’i konusmaya devam ediyoruz bu hususta" seklinde konustu.



"En büyük amacimiz Filistin’e yönelik farkindalik olusturmak"

Isletme Bölümü ikinci sinif ögrencisi Halil Çaliskan ise, "6 adet çadirimiz var. Buralarda resim sergilerimiz var. Etrafi süsledik. Insanlarin gelip fikirlerini söyleyebilecegi, kaynasabilecegi, çesitli akademisyenlerin ve yazarlarin gelip burada ögrenci kardeslerimiz ile bulusacagi bir ortam kurmaya çalistik. Burada bizim en büyük amaçlarimizdan birisi Filistin’e dair bir farkindalik olusturmak. Bildiginiz gibi Avrupa’nin en köklü üniversitelerinde bu tarz eylemler çok yaygin. Bizler de bunu ögrenciler olarak Çukurova Üniversitesi adina düzenliyoruz. Su anda buradaki heyecan gerçekten yüksek. Ögrenci kardeslerimizle bu sesi Adana’da ve Çukurova Üniversitesi’nde yaymak istiyoruz" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile