Adana'da Göçer Hayvancilar Suya Daha Kolay Ulasacak

Adana'da Göçer Hayvancilar Suya Daha Kolay Ulasacak

Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan yürütülen ’Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi’ çerçevesinde, geçimini Adana’da göçer hayvancilik yaparak saglayan 16 aileye tasinabilir hayvan içme suyu tanki dagitildi.

Tarim Reformu Genel Müdürlügü Etüt ve Projeler Daire Baskanligi tarafindan, Uluslararasi Tarimsal Kalkinma Fonu (IFAD) ve Birlesmis Milletler Kalkinma Programi (UNDP) isbirliginde gerçeklestirilen Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi (KDAKP) çerçevesinde kirsal dezavantajli alanlara yönelik çalismalar devam ediyor. Proje çerçevesinde kirsalda yasayan ve geçimlerini göçer hayvancilik yaparak saglayan 16 aileye, konakladiklari yerlerde hayvanlarinin su ihtiyacini karsilayabilmeleri için tasinabilir hayvan içme suyu tanki dagitildi.

Toplamda göçer hayvancilik yapan 86 aile faydalandi

Feke ilçesi Kirikusagi Mahallesinde düzenlenen dagitim programinda, bölgede küçükbas hayvancilik yapan üreticilerin içme suyunu dogal akarsu kaynaklari ile karsiladigina vurgu yapilirken, yaz aylarinda bu kaynaklarin kurumasi ile hayvanlarina su bulmakta zorluk çektikleri belirtildi. Hibe olarak verilen içme suyu tanki sayesinde küçükbas hayvancilik yapan üreticilerin suya erisimlerinin kolaylastirildigi ve küçükbas hayvanciligin sürdürülebilirligine katki saglandigi vurgulandi.

Üreticinin yaz aylarinda su kaynaklarinin azalmasi veya tamamen kurumasi sebebiyle göçer hayvancilik yapan ailelerin hayvanlari için suya ulasimda zorluk yasadiklarini belirten Adana Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoglu, "Yapmis oldugumuz bu destekleme ile hayvanciligimizin bu bölgelerde devamliligini saglayacagiz ve ülke ekonomisine katkida bulunmaya devam edecegiz" dedi.

Adana’da ’Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi’nin yürütüldügü 7 ilçede, proje bünyesinde toplam 86 göçer hayvancilik yapan aileye yüzde 70’i hibe olmak üzere tasinabilir hayvan içme suyu tanki dagitildi. Dagitilan tanklarin bedelinin 8 milyon 600 bin lirasi projeden karsilanirken 3 milyon 685 bin lirasi ise üreticiler tarafindan es finansman olarak karsilandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile