Adana'da Nöroradyolojide Ileri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu Yapildi

Adana'da Nöroradyolojide Ileri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu Yapildi

Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Kisla Saglik Yerleskesinde "Nöroradyolojide Ileri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu" gerçeklesti.

Mr görüntüleme tekniklerinde standarti yakalamak önemli

Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dali Bölümünden Doç. Dr. Aylin Günesli, “MR’in kalitesi teknikerlerimizin isini iyi yapmasina bagli. Yazacagimiz raporda ileri MR görüntüleme teknikleri çok önemli. Ilk oturumdaki konularimiz, fonksiyonel MR ve SWI MR. Buradaki amacimiz teknikerlerimize teknik bilgi vermekle birlikte hekim arkadaslarimizla da klinik açidan bazi bilgileri paylasarak her iki bölümü birlikte sentezlemek. Bu sempozyum, ayni zamanda hastaneler ve merkezler arasindaki standardizasyon için de önemli” dedi.

Mitolojinin ve sanatin nöroradyolojideki izleri arastirildi

Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dali Bölümünden Prof. Dr. Özlem Alkan, “Ilk olarak 2019 yilinin Nisan ayinda yaptigimiz sempozyuma katilan teknikerlerimiz su anda senyör konumunda diyebiliriz. Bugün bölgemizden gelen 115 katilimciyla sempozyumu bir ileri asamaya tasimis bulunuyoruz. Teknikerler için planladigimiz ileri MR görüntüleme sempozyumundan, MR teknikerleri ve ögrencileri öncelikli olmak üzere tüm teknikerler faydalanabilmektedir. Adindan da anlasilacagi gibi ileri MR görüntüleme MR çekiminin bir ileri asamasi. Teorik olarak deginilecek konularin ardindan teknikere düsen görevler de pratik olarak paylasilacak” diye konustu.

Alkan, sanatla bilimin her zaman kol kola yürüdügüne inanarak, ilgi çekecek bir konu olan “Mitolojinin ve Sanatin Nöroradyolojideki Izleri” sunumumuzu da konuklarimizin keyifle takip edecegini düsünüyorum. Burada bulunan herkese tesekkürlerimi sunuyorum” seklinde konustu.

Sempozyumun temel amacinin, günlük rutinde ciddi bir mesai gerektiren yeni MR yöntemlerini, bölgedeki diger klinik teknikerleri ile de paylasarak deneyimleri onlara aktarmak ve bu konuda bir farkindalik olusturarak daha genis çevreye ulasabilmek oldugunu ifade eden Baskent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Arastirma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dali Bölümünden Ögr. Gör. Dr. Umur Anil Pehlivan, “2019’da yapilan ilk toplantidan sonra bugün yüksek katilim saglandigini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler bir ekibin parçasiyiz, birlikte güçlüyüz ve bu ekibin domino taslarindan biri de teknikerlerimiz. Hastaligin tedavisinde ve optimize edilmesinde kritik öneme sahip olan MR’in çekim kalitesi hastanin tüm sürecine olumlu katkilar sunuyor. Bu sebeple gerek buraya gelen tekniker adayi arkadaslarimiza gerekse teknikerlerimize mümkün olan en optimal tetkiki en uygun sartlarda sunmamiz gerekliligini vurguluyoruz. Deneyimlerin paylasilmasi ve kalitenin her zaman daha ileriye tasinmasi için bu toplantilarin düzenli olarak yapilmasi önem arz etmektedir” dedi

3 oturumda gerçeklesen Nöroradyolojide Ileri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu sunumlarin ardindan soru, cevap ve katkilarla sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile