Adana'da 'Organ Ticareti' Sebekesi Operasyonuna 9 Tutuklama

Adana'da 'Organ Ticareti' Sebekesi Operasyonuna 9 Tutuklama

Adana’da Türkiye, Suriye ve Israil üçgenindeki organ ticareti sebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 11 süpheliden 9’u tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügü Göçmen Kaçakçiligiyla Mücadele ve Hudut Kapilari Sube Müdürlügü ekipleri, yaklasik bir ay önce saglik turizmi için Israil’den ülkeye gelen 7 kisinin pasaportunda yaptigi incelemede, 2’sinin sahte oldugunu tespit etti. Adana Havalimani’ndan alinan güvenlik kameralarindan detayli görüntü ve fotograf incelemesi yapan ekipler, Israilli gibi gösterilen 2 kisinin aslinda Suriye uyruklu Z.M.Z. (21) ve A.S. (20) oldugunu tespit etti.

Sorusturma derinlestirildi

Bunun üzerine sorusturmayi derinlestiren polis, Suriye uyruklu süphelilerin böbreklerini para karsiligi sattigini, nakil isleminin gerçeklesebilmesi için de alici Israilli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabasi gibi gösterilerek sahte pasaport düzenlendigini tespit etti.

Organ ticareti desifre oldu

Bu bilgiler dogrultusunda ekiplerin baslattigi teknik ve fiziki takibin ardindan Türkiye, Israil ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ sebekesi desifre oldu.

Organizatör turizm acentesi patronu çikti

Ayrica polisin yaptigi incelemede 7 süphelinin yani sira Türkiye’deki organizatörlerin de turizm acentesi patronu M.A.U. (58), A.K. (31) ile E.D. (51) ve F.Ö. (49) isimli kadinlar oldugu belirlendi. Sebekenin Israil ayagini ise M.A.S.’nin (32) yönettigi tespit edildi. Bu bilgiler üzerine harekete geçen polis, belirlenen çok sayida adrese es zamanli operasyon düzenledi.

Baskinlarda 11 süpheli gözaltina alinirken, adreslerde yapilan aramalarda ise 65 bin dolar, 10 bin 400 TL, 994 Israil Sekeli, çok sayida sahte pasaport ile dijital materyal ele geçirildi.

Düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 11 süpheli emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. 11 süpheliden M.A.M. ile E.D. adli kontrol sartiyla serbest birakilirken 9 kisi tutuklandi. Adli kontrol sarti alan Israilli M.A.M.’nin yargilama bitene kadar Türkiye’de kalacagi, E.D.’nin ise tercüman oldugu ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile