İçişleri ile Çevre ve Tarım Bakanlıkları tarafından valiliklere gönderilen ortak genelge ile pitbull ve benzeri yırtıcı köpeklerin toplanması , dövüştürülmemesi ve internet üzerinden satışının yasaklanması üzerine Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ' nde görevli bir veteriner hekim ve 2 görevli , pitbull olduğu tespit edilen yaklaşık 30 evi kontrol etti . Genelgenin yayınlanmasından sonra pitbull ve benzeri yırtıcı köpek bulunduranlara 3 bin 434 TL para cezası kesileceğinin belirtilmesi
üzerine bazı kişiler ise köpeklerini sokağa terk etti . Başıboş dolaşan pitbullar vatandaşlara korkulu anlar yaşatırken , Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ' nda kaldırıma yatan sahipsiz pitbull vatandaşlar tarafından ihbar edildi . Belediye ekipleri gelinceye kadar çevredeki esnaf ve yoldan geçenler tedirgin oldu . Daha sonra olay yerine gelen belediye ekipleri , kaçmaya çalışan ve çevrede korkuya sebep olan pitbullu köpek yakalama aparatıyla etkisiz hale getirip , hayvan barınağına götürdü .
Pitbull ve benzeri yırtıcı köpeklerin toplatılmasına ilişkin kararın ardından vatandaşların ihbarlarını da değerlendiren ekiplerin , merkez Seyhan ilçesinde 10 pitbullu yakalayarak hayvan barınağına götürdüğü bildirildi .
Adana'da Pitbullar Toplanıyor
Saldırı haberleriyle kötü bir şöhrete kavuşan pitbulllar için toplama kararı çıkarılmasıyla Adana'da belediye ekipleri, pitbull operasyonu başlattı.



















