Adana'da 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' Etkinliği

Sağlık Bakanlığının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" programı kapsamında "Sağlık için pedal çevir, sağlık için yürü" etkinliği gerçekleştirildi..

İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Merkezince düzenlenen etkinlik kapsamında Merkez Park'ta toplanan bisikletli ve yaya vatandaşlar, ellerindeki pankart ve dövizlerle obezite tehlikesi ve sağlıklı yaşama dikkati çekmeye çalıştı.
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, etkinlikte önce gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının sağlıklı yaşam için vatandaşları harekete geçirmek ve harekete teşvik etmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 81 ilinde sağlıklı yaşam için yürüyüş etkinlikleri düzenlendiğini anımsatan Çelik şunları kaydetti:
"Bu yürüyüşleri her ayın son pazarında tekrarlamak istiyoruz. Geçen ay tüm Türkiye'de belediye başkanlarıyla yürüdük. Bu ay da 19 Mayıs'ı gerekçe göstererek gençlerle ve halkımızla sağlıklı yaşama birlikte yürümek istiyoruz. Türkçemiz'de güzel bir söz var 'Nerede hareket orada bereket var.' Vücudun bereketi için de hareket çok önemli. O yüzden de tüm Adanalıları harekete teşvik etmek istiyoruz. Türkiye'nin değişik illerinde halkımızı sağlıklı yaşama teşvik etmek için bu yürüyüşleri düzenliyoruz."
Park içindeki parkurda başlayan yürüyüş, vatandaşların yoğun katılımıyla devam etti
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile