Adana'da Sanayiciler Dijital Dönüsüm Ve Inovasyon Için Bulustu

Adana'da Sanayiciler Dijital Dönüsüm Ve Inovasyon Için Bulustu

Adana Sanayi Odasi Sanayi Kampüsü ev sahipliginde bir fuarcilik firmasi ve dernek is birliginde ‘Dijital OSB Bulusmalari 2024 Adana’ etkinligi gerçeklestirildi.

Toplantinin açilisinda konusan Adana Sanayi Odasi Baskani Zeki Kivanç, günümüzün dinamik is dünyasinda önemli degisikliklerin yasandigini ve bu degisime ayak uydurmanin sart oldugunu vurguladi. Geçmiste ürün fiyatlarini belirlerken maliyet odakli yaklasimlarin yeterli oldugunu belirten Kivanç, artik fiyati tüketicinin belirledigi bir dünyada yasadigimizi ifade etti.

Ürünlerin sadece maliyet ve kar üzerinden degil, müsteri talepleri ve çevresel faktörler göz önünde bulundurularak degerlendirilmesi gerektigini söyledi.



Kivanç, son olarak is dünyasinda inovasyonun ve dijitallesmenin önemine dikkat çekerek, degisen dünyaya uyum saglamanin ve verimliligi artirmanin önemli oldugunu vurgulayarak sunlari söyledi:

“Biz buraya Sanayi Kampüsü diyoruz. Bu kampüs bünyesinde sanayicimizin ihtiyaçlarina cevap verecek sekilde; Yetkinlik ve Dijital Dönüsüm Merkezi (Model Fabrika), Yenilik Merkezi, Enerji Verimliligi Merkezi, Mesleki Egitim ve Belgelendirme Merkezi, Su Verimliligi Merkezini hayata geçirmis bulunmaktayiz. Ihtiyaca göre de merkezimizin faaliyetlerini çesitlendirip kapasitesini artiracagiz. Her biri is dünyamiza büyük katkilar saglayan ve gelecege yönelik önemli adimlar atmamiza vesile olacak merkezlerdir. Bu sürecin olmazsa olmazi yalin ve dijital dönüsümdür. Iste tamda bu noktada bu merkezilerimizden alinan egitim ve danismanlik hizmetleri ön plana çikiyor. Bu hizmetler sayesinde sanayicimiz ilave bir yatirim yapmadan mevcut makine parklari ile üretim süreçlerini verimli hale getiriyor. Verimliliklerini minimum yüzde 10 ile 20 oraninda artirarak israfi azaltiyor."

Açilis konusmalarinin ardindan gün boyunca süren etkinlikte, Logosoft distiribütörlük destek faaliyetleri, Microsoft copilot, Sap Business One sirketlere getirecegi faydalar, Honeywell endüstriyel otomasyon, endüstride verimlilik çözümleri, elektrifikasyon ve hareket bölümü, endüstriyel verimlilik çözümleri, robotik ve imalat otomasyonu bölümü, gelecegin fabrikalari - yeni teknolojiler ve ürünler, endüstriyel isletmelerde enerji verimliligi ve karbon ayak izi, tasarimdan imalata yüzde 70’e varan maliyet tasarrufu, MCS otomasyon, imalat isletmelerinde akilli üretim teknolojileri, model fabrika ve ögren dönüs programi, akilli üretim hatlarinda kullanilan robotik otomasyon ve yapay zeka uygulamalari konularinda sunumlar gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile