Adana'da Su Seviyesinde Çikti Açiklamasi 'Çukurova 7' Isimli Kuyudan Petrol Fiskirdi

Adana'da Su Seviyesinde Çikti Açiklamasi 'Çukurova 7' Isimli Kuyudan Petrol Fiskirdi

Adana’nin Ceyhan ilçesinde çalismalarin devam ettigi petrol sahasinda ‘Çukurova 7’ isimli kuyusundan su seviyesinde petrol çikarilmaya baslandi.

Ceyhan’a bagli Soysalli Mahallesi’nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortakligi’na (TPAO) bagli ‘Çukurova 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10’ isimli arastirma sahalarinda petrol çalismalari sürüyor. Daha önce Çukurova 1 ve Çukurova 2 isimli petrol kuyularinda petrol çikarilmaya baslanmis ve çikarilan petrolün yüksek kaliteli oldugu degerlendirilmisti. Alanda çalismalar genisletilirken ‘Çukurova 7’ isimli petrol arama kuyusunda da çalismalar tamamlanarak 500-600 metreden petrol çikarilmaya baslandi.

Petrol çikarilan tarlanin sahibi Orhan Buhur, “Çukurova 1 isimli kuyudan petrol çikarildiktan sonra buralarda aktif sekilde kesif kuyulari açilmaya baslandi. 14 tane kuyu yeri belirlendi. 5 tanesi yapilmis durumda 3 tanesi üretimde. 2 tanesi daha haftaya üretime geçecek. Buralardan 500-600 metrede su sondaji gibi petrol aliniyor. Burada faaliyet hizlandi. Bulunan petrol sivi, masrafsiz bir petrol. Bu nedenle kuyular çogaldi. 2022-2023 yili Soysalli köyümüz için ugurlu bir yil olacak” diye konustu.

Petrol bulundugu için çok sevindiklerini ifade eden Buhur, “Köyümüzün adi dünyada duyuldu. Soysalli köyü dedigin zaman ‘petrol köyü’ diyorlar. 7 numarali kuyudan da çikti petrol. Burada kamp kurulsun. Ceyhan’imiz petrol baskenti olsun. Bu durumdan çok mutluyuz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile