Adana'da Tüketici Hakları Günü Etkinliği

Adana'da Tüketici Hakları Günü Etkinliği

Adana Ticaret İl Müdürü ve İl Hakem Heyeti Başkanı Adnan Ekiz, tüm vatandaşların ‘tüketici hakları’nı bilmesi gerektiğini söyledi.

Ekiz, ‘Dünya Tüketici Hakları Günü’ nedeniyle Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) tarafından düzenlenen ‘Tüketici Hakları’ konulu toplantıya katıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan AESOB Başkanı Kazım Barışık, tüketici haklarının herkesin bilmesi gerektiğini belirterek, "Bilinçli tüketici, haklarını bilendir” dedi.

Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz ise kendisi de dahil olmak üzere herkesin tüketici olduğunu ifade ederek, “Hakkımız nedir, nasıl ve nerede arayacağız, bunları bilmek lazım. Bilinçli tüketici nasıl olmalı, nasıl alışveriş yapmalı, karşılaştığı problem durumunda nasıl hareket etmeli, bunları vatandaş olarak da hepimiz bilmeliyiz” diye konuştu.

Ticaret İl Müdürlüğü Raportörü Tuba Kenarlı ise tüketicilerin bilinçlenip, korunması gereken taraf olmaktan çıkıp, haklarını bilen, savunan ve piyasada üzerine düşen rolü bilinçli ve etkin şekilde yerine getiren bireyler olarak gözükmesi gerektiğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile