Adana'daki Cinayet Davası

İki kardeşten birini öldürüp diğerini de yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık toplam 24 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana’da otomobil kiralama işi yapan iki kardeşten birini öldürüp diğerini de yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık, toplam 24 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Ali Soran ile tarafların avukatları katıldı.

Son sözü istenen Soran, Mehmet Salih Aktürk ile oto kiralama işinde ortak olduğunu ve olayın bu yüzden çıktığını söyledi.

Ortaklığın bir süre sonra bozulduğunu ve bir araç satışı nedeniyle tartıştıklarını anlatan Soran, "Olay günü yeğenim O.S. ile eve gidiyordum. Mehmet Salih ve kardeşleri ellerinde sopalarla yolumuzu kesti. Özkan Aktürk belindeki silahını almak istedi. Beni ve yeğenimi öldürecekler diye düşünerek kurtulmak ve korkutmak amacıyla tabancamla ateş ettim. Hedef gözetmedim." dedi.

Mahkeme heyeti, Soran’a Özkan Aktürk’ü haksız tahrik altında öldürmekten 15 yıl, Mehmet Salih Aktürk’ü öldürmeye teşebbüsten ise 7 yıl 6 ay, "Ruhsatsız silah bulundurmaktan" da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 24 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Aynı davada yargılanan O.S'ye ise "Ruhsatsız silah bulundurmaktan" 6 ay hapis cezası verildi.

Merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi’nde 9 Şubat 2016'da yanında yeğeni O.S. ile otomobille giden Ali Soran, yürüyerek evlerine gitmekte olan Mehmet Salih ve kardeşi Özkan Aktürk'e silahla ateş etmiş, Özkan Aktürk ölürken, Mehmet Salih Aktürk ise yaralanmıştı. Katil zanlısı Ali Soran yakalanarak tutuklanmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile