Adana'daki FETÖ/PDY Soruşturması

Soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli hakkında dava açıldı.

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan Muttallip Y. hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yakalanıp tutuklanan Muttallip Y. (49) ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, sanık hakkında 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianame, yapılan değerlendirme sonucunda kabul edildi.

Bu arada, sanığa Adıyaman'da hakkında aynı suçlamayla soruşturma yapılan bir kişiden gönderilen tabletin de delil olarak incelemeye alındığı belirtilen iddianamede, Muttalip Y'nin üzerinde ve evinde yapılan aramada FETÖ/PDY terör örgütüne üyeliğini destekler nitelikte dijital dökümanlar bulunduğu aktarıldı.

İddianamede, sanık hakkında yapılan araştırmaya da yer verildi.

Sanığın FETÖ/PDY bağlantılı olduğu gerekçesiyle kanun hükmünde kararname kapsamında kapatılan bir dernekte yönetim kurulu üyesi olduğu aktarılan iddianamede, Muttalip Y'nin derneğe bin 200 lira bağışta bulunduğu, örgütün kapatılan bankası Bank Asya'da yüklü miktarda hesap hareketlerinin tespit edildiği kaydedildi.

İddianamede sanığın savunmasına da yer verildi.

Sanık ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile