Adana'daki Orman Yanginlariyla Mücadele, Pilotlarin Kamerasina Yansidi

Kentin 8 ilçesindeki orman yanginlariyla özverili sekilde mücadele eden helikopter pilotlari, alevlere havadan müdahalelerini cep telefonu kameralariyla kaydetti Kozan ilçesinde kontrol altina alinan yangin bölgesi de havadan görüntülendi.

ISMIHAN ÖZGÜVEN/EREN BOZKURT - Adana'nin 8 ilçesini etkileyen orman yanginlariyla özverili sekilde mücadele eden helikopter pilotlari, alevlere havadan müdahalelerini cep telefonu kameralariyla kaydetti.

Kentte 27 Temmuz'dan bu yana Çukurova, Sariçam, Feke, Yüregir, Kozan, Aladag, Karaisali ve Imamoglu'ndaki orman yanginlarinin birçogu, ekiplerin çalismasiyla kontrol altina alindi.

Havadan ve karadan müdahale edilen yangin bölgelerinde görevli söndürme helikopterlerinin pilotlari da bazi çalismalarini cep telefonlarinin kameralariyla görüntüledi.

- 5 ilçede yanginlar kontrol altinda

Karadan 24 saat, havadan da günün ilk isiklariyla baslayip gün batimina kadar süren müdahalelerle 5 ilçedeki orman yanginlari kontrol altina alindi.

Gelen ihbarlara en hizli sekilde yönlendirilen ekipler, Aladag ilçesinde 29 Temmuz'da saat 03.00'te baslayip daha sonra rüzgarin etkisiyle Karaisali ve Imamoglu ilçelerine de yayilan yangini kontrol altina almaya çalisiyor.

Karadan çok sayida arazöz, is makinesi ve yer ekibiyle müdahale edilen yangina havadan da uçak ve helikopterlerle müdahale ediliyor.

Adana'da 27 ve 28 Temmuz'da çok sayida orman yangini çikmisti. Kentin 8 ilçesinde görülen yanginlardan 5 ilçedekiler, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altina alinmisti.

Yanginlarin etkili oldugu bölgelerde bazi evler tedbir amaçli bosaltilmis, söndürme çalismalari tamamlanan mahallelerde vatandaslar evlerine tekrar dönmüstü. Bölgede hasar tespit çalismalarina baslanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile