Adana DDY Bölge Müdürlüğü'nde Yolsuzluk İddiası (2)

Adana DDY Bölge Müdürlüğü'nde Yolsuzluk İddiası (2)

Adana'da Devlet Demir Yolları 6. Bölge Müdürlüğü'nde ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla aralarında 2 bölge müdür yardımcısı, 12 demir yolu çalışanı ve ihaleye giren firma yetkilerinin olduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Emniyette ifadeleri alınan 6 kişi cumhuriyet savcısının talimatı ile serbest kalırken 12'si kamu görevlisi 23 kişi, adli mercilere sevk edildi.Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, 5 ay süren istihbarat ve teknik takip sonucu, Devlet Demiryolları 6. Bölge Müdürlüğü Yol Servis Müdürlüğü'nce maliyeti 473 bin lira olan ihalenin "adrese teslim" olduğunu belirledi. Polis, yapım işini kapsayan ihale öncesi, İ.Ş.'nin yol müdürlüğünde görevli personel ile irtibat kurup elde ettiği bilgilerle ihaleye katılım için değişik firmalar ayarladığını tespit etti.

Polis, bu kişinin aynı ihaleye farklı firmalar adı altında fiyatı etkilemek için para karşılığı teklifler verdirdiğini, ihalenin de İ.Ş.'nin isteği doğrultusunda tamamlandığını ileri sürüyor. Mali polis, ihale komisyonunda görevli imza yetkileri olan bölge müdür yardımcıları M.A. ile B.K.'nın yanısıra demiryolu çalışanları K.Y., A.Y., C.P., A.Ü., İ.B., A.K., E.C., Y.Ö., A.D., N.M., Y.K., T.G. ile birlikte ihaleye katılan yetkililer, İ.Ş., M.A., S.K., E.A., A.Ö., R.Ş., M.Ü., A.T., R.A., M.B., S.B., M.H., F.E., L.D. ve A.T.'yi 27 ev ve işyerine yaptığı baskınla yakaladı. Gözaltına alınan kişilerin suçlamaları kabul etmediği öğrenilirken, polis cumhuriyet savcısının talimatıyla ifaleri alınan 6 kişiyi serbest bıraktı. Gözaltında tutulan 23 kişi, bugün sabah saatlerinde "ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet" iddiasıyla adli mercilere sevk edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile