"Adana Destinasyonu İrak Sağlık Turizmi Pazar Araştırması Projesi"

ADANA - Çukurova Kalkınma Ajansı 2012 yılı doğrudan faaliyetleri kapsamında desteklenen "Adana Destinasyonu Irak Sağlık Turizmi Pazar Araştırması Projesi" kapanış toplantısı yapıldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bir ötelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'deki birçok farklı turizm sektörünün aksine, sağlık turizminin artmasının bulunduğu ilin destinasyon olma ihtimalini arttırdığını söyledi.

Farklı sektörlere bakıldığında, yeni bir işletmenin piyasaya girmesinin diğer işletmeler tarafından endişeyle karşılandığına dikkat çeken Coş, "Sağlık sektöründe bu biraz farklıdır. Turizme giren her işletme kendi kuralını yaratır, o yerin destinasyon olma ihtimalinin gelişimine destek olur. Bu yüzden sağlık sektöründeki gelişmelerin beraberinde konaklama gibi faaliyetlerinde beraberinde getirir. Bu anlamda fevkalade yararlıdır. Adana, İçel ve Hatay destinasyonuyla bölgesel pazarlamanın yararlı olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Coş, Irak destinasyonunu sunarken, ekonomik seçeneklerin de gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Vereceğimiz sağlık hizmetlerini biçimlendirmeliyiz. Birçok konuda çeşitli prosedürler sunmalıyız. Sadece o bölgedeki üst gelir durumdakilere değil, aynı zamanda orta gelirli kişilerede hitap edilebilmelidir" diye konuştu.

ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak ise yapılan çalışmaların sonuçlarını gördüklerini ifade etti.

Çalışmalarla sadece hastanelerin yararlanmayacağını aktaran Şarbak, "Yapılan sağlık turizimininden sadece hastaneler yararlanmayacak, birçok kurum ve kuruluş da yararlanacak. Kentimizde bu şekilde birçok imkanını düzeltme imkanı sağlayacak. Bunun gerçekleşmesiyle taksicilerimiz bile olumlu bir şekilde katkı sunacağını düşünüyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından, "Adana Destinasyonu Irak Sağlık Turizmi Pazar Arasırması Projesi" hakkında sunum yapıldı.

Toplantıya İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer, Medline Adana Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kemal Atilla ve çok sayıda davetli katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile