Adana İl Genel Meclisi Bütçesini Belirleyecek

Adana İl Genel Meclisi Bütçesini Belirleyecek

Adana İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantılarının ilki yapıldı. Meclis üyeleri bu ayki oturumlarda 2011 yılının bütçesini belirleyecekler. 2011 yılı bütçesinin 75 milyon TL olması planlanıyor.

Adana İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı toplantıları, Meclis Başkanı Abdullah Torun başkanlığında İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda başladı. Kasım ayı toplantılarında, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı bütçe tasarısı görüşülecek. Bütçenin 75 milyon TL olması planlanıyor. Oturumlarda, İl Özel İdaresi'ne 2011 yılı için Özel Kalem, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Hizmetleri Müdürlüğü, Hukuk İşleri, İmar ve Kentsel İyileştirme, Plan ve Proje Müdürlüğü, Yerel Eylem Eşitlik, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Yol ve Ulaşım Hizmetleri ile Yatırım İnşaat Müdürlüğü için planlanan Genel Kamu Hizmetleri Bütçesi ile Destek Hizmetleri Bütçesi hazırlanacak. Ayrıca 2011 yılında ilçelere ayrılan ödenekler de bu oturumlar sonucunda belli olacak.
Meclis oturumunda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Mesut Yeşil, son dönemde yaşanan sel felaketlerinden sonra DSİ'nin kırsal alanda uygulanması planlanan projeleri kabul etmediğinin altını çizerek, Karaisalı İlçesi'ne bağlı Kuzgun Köyü'nde yapılması düşünülen köprü yatırımı için 750 bin TL'ye ihtiyaç olduğunu, bu konunun bütçe görüşmeleri sırasında dikkate alınması gerektiğini söyledi. Yeşil, ayrıca daha önce belde olan fakat son düzenlemelerle Sarıçam İlçesi'ne bağlanarak mahalle statüsüne dönüştürülen Suluca'nın 2 dersliğe ihtiyacı olduğunu bildirdi.
Gündem dışı söz alan MHP'li İl Genel Meclis üyesi Kazım Karaşoğlu, geçtiğimiz günlerde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna İl Genel Meclis üyelerinin davet edilmediğini belirterek, konu ile ilgili rahatsızlığını dile getirdi.
Karaşoğlu'na yanıt veren İl Genel Meclis Başkanı Abdullah Torun ise il genel meclis üyelerinin temsil ettikleri ilçelerin kaymakamlıkları tarafından törenlere çağrıldıklarını söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile