Adana Ile Çimkent Kardes Sehir Oldu

Adana Ile Çimkent Kardes Sehir Oldu

Kazakistan’in 3. büyük sehri olan Çimkent ile Adana arasinda kardes sehir protokolü imzalandi. Baskan Zeydan Karalar ve Baskan Murat Aitenov, karsilikli yatirim ve is birligi çagrisinda bulundu.

Adana ve Çimkent arasindaki kardes sehir protokolü; Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Kazakistan’in Çimkent sehri Belediye Baskani Murat Aitenov, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Saparbekuly Abzal, Türkiye’nin Nur-Sultan Büyükelçisi Ufuk Ekici, Kazak ve Türk is adamlari, fahri konsolosluk temsilcileri ve STK temsilcileri esliginde online ortamda imzalandi.

Baskan Zeydan Karalar ve Baskan Murat Aitenov, imza töreninde is birligi yapilabilecek konularla ilgili görüs alisverisinde bulundu ve kardes sehir protokolünün, her iki sehrin ve ülkenin insanlarina hayirli olmasini diledi. Baskanlar karsilikli yatirim ve girisim çagrisi da yapti.

Kardes Sehir Protokolü; Çevre ve Sehircilik Bakanligi’na bagli Yerel Yönetimler Genel Müdürlügü’nün onayi sonrasinda imzalandi.

Çimkent ile is birligi yapilabilecek alanlar

Adana Büyüksehir Belediyesi, Kazakistan’in Çimkent sehri ile farkli kültürlerin birbirini tanimasinin saglanmasi, turizm iliskilerinin gelistirilmesi, ticari iliskilerin kurulmasi ve güçlendirilmesi, bilgi ve teknoloji transferinin saglanmasi, belli basliklarda toplanan konulardaki bilgi ve deneyimin paylasilmasi gibi amaçlar dogrultusunda kardes sehirlik iliskisi kurmak istemektedir. Adana ilinde Kazakistan’in Fahri Konsolosluk temsilciligi vardir. Kazakistan, serbest gümrük birligi anlasmalarinin yani sira; büyük ülke pazarlarina yakinligi ve düsük üretim maliyetleri gibi avantajlarla Orta Asya’da yatirim yapmayi düsünen yabanci yatirimcilara önemli firsatlar sunuyor. Bu ülkede yatirim yapan firmalarimiz, ayni zamanda Türk menseli ürünlerin daha genis bir cografyada taninmasina katki saglayacaktir ve ticaret hacmi gelistirecektir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile