"Adana İşsizlik Tablosunu Değiştirecek Potansiyele Sahiptir"

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan illere göre işsizlik oranlarında Adana’nın yüzde 19.1 ile birinci sırada yer almasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan illere göre işsizlik oranlarında Adana’nın yüzde 19.1 ile birinci sırada yer almasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Gizer, "Bu tabloya bakıp öldük, bittik söylemlerine sığınmak yerine, milletvekillerimiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak birlikte, daha çok çalışmamız gerektiği mesajını çıkarmamız gerekiyor. Bunu da başaracak güçteyiz, çünkü potansiyelimiz var” dedi.

Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, TÜİK rakamlarının Adanayı gerek Ankara’da, gerekse sivil toplum kuruluşlarını temsil edenlere “Daha çok çalışılması” yönünde mesaj verdiğini söyledi.

Adanalıların bu olumsuz tabloyu, olumlu hale dönüştürmesi için her türlü altyapı ve imkana sahip olduğunu ifade eden ATO Başkanı Ali Gizer, “Adana, işsizlik rakamlarının az olduğu illerin avantajlarını 3’e, 5’e katlayacak bir potansiyele sahip. Sınırlarımızın içerisinde bulunan Yumurtalık Serbest Bölgesi ve kurulma aşamasındaki milyar dolarlık yatırım hazırlıkları, hiçbir kentin sahip olamadığı hava, kara, deniz ve demir yolu ağı, yılda en az iki ürün alınabilen verimli topraklarımız mevcut. Başta, henüz göreve başlamayan milletvekillerimiz olmak üzere ekonomik, sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluş temsilcilerinin düşüncesini, olumsuz rakamları baz alarak –Ölü toprağı serpilmiş memleket- kolaylığına sığınmak yerine, -Bu tabloyu mutlaka olumluya dönüştürmeliyiz. Bizim öncelikli görevimiz budur- topluluğuna dönüştürmeliyiz” görüşlerini dile getirdi.

Ali Gizer, açıklamasının son bölümünde de Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Borsası tarafından oluşturulan “Güçbirliği Platformu” çalışmasının daha da genişletilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Açıklanan TÜİK rakamları, bu oluşumun hızla hayata geçirilmesi yönünde ciddi bir uyarı niteliği de taşımaktadır. TBMM’deki milletvekillerimizin göreve başlamasının ardından, acilen Adana’nın mevcut potansiyelinin değerlendirilip, hayata geçirilmesi yönünde kararlar almalıyız. Oluşturacağımız birliktelikle Adanayı Türkiye’de en fazla işsizin bulunduğu kent konumundan kurtarmalıyız” diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile