Adana Kadın Ve Gençlik Hakları Savunucuları Eğitimi Gerçekleştirildi

Adana Kadın Ve Gençlik Hakları Savunucuları Eğitimi Gerçekleştirildi

Ulusal yürütücülüğü Habitat İçin Gençlik Derneği, yerel uygulaması Adana Kent Konseyi ve Kalkınma İnisiyatifi Grubu'nun ortaklığı ile yapılan Sabancı Vakfı tarafından desteklenen Adana Yerel Demokrasi Akademisi projesi kapsamında Adana Kadın ve Gençlik Hakları Savunucuları eğitimi gerçekleştirildi

Ulusal yürütücülüğü Habitat İçin Gençlik Derneği, yerel uygulaması Adana Kent Konseyi ve Kalkınma İnisiyatifi Grubu'nun ortaklığı ile yapılan Sabancı Vakfı tarafından desteklenen Adana Yerel Demokrasi Akademisi projesi kapsamında Adana Kadın ve Gençlik Hakları Savunucuları eğitimi gerçekleştirildi.
Adana, Diyarbakır, Ordu, Van, Denizli, Kocaeli, Ankara Çankaya, İstanbul Maltepe ve Beşiktaş'ta başlatılan proje kapsamında hak temelli kapasite geliştirme, bilinçlendirme, politika savunu faaliyetleri ile kadın, genç ve engellilere yönelik kent politika ve uygulamaları geliştiriliyor.
Adana Yerel Demokrasi Akademisi bünyesinde eğitmenler tarafından Adana Kent Konseyi bünyesinde bulunan Kadın ve Gençlik Meclisleri temsilcilerine, "Kadın-Gençlik Hakları", "Toplumsal Cinsiyet", "Savunuculuk", "Sürdürülebilir Kalkınma", "Demokratikleşme ve Yönetişim", "Karar Alma Süreçlerine Katılım", "Gündem 21 Süreci ve Yerel Gündem 21 Anlayışı", "Kadın-Genç-Engellilerin Kentsel Dönüşümde Önemi", "Karar Alıcılarla Güçlü İletişim" ve "Karar ve Uygulamaların Takibi" konularında eğitim verildi.
Her meclisten yetiştirilen 25 savunucu kendi alanlarında 250 kişiye ulaşıp kent analizleri çalışmasını gerçekleştirecek. Kent analizleri değerlendirildikten sonra ihtiyaç ve sorunlar tespit edilip kent yöneticilerine rapor olarak sunulacak.
Önümüzdeki günlerde Adana Yerel Demokrasi Akademisi çalışmaları kapsamında Kent Konseyi ve meclislerdeki farklı uzmanların desteği ile kadın, genç ve engellileri ilgilendirecek konularda her kentte ayda en az bir tane seminer gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Ayrıca aylık yapılacak toplantılarda kadın, gençlik ve engelli hakları üzerine odaklanılacak, toplantılarda alınacak kararlar Belediye Meclisi'ne sunularak takibi yapılacak.
Yerel Demokrasi Akademileri nüfusunun yarısı kadın, yarısı genç ve en az sekizde biri engellilerden oluşan ülkemizde kadın, genç ve engellilerin toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine katılımına katkıda bulunacak.
Akademi, Dünya Yerel Demokrasi Akademisi (WALD), Ulusal Demokratik Enstitü (NDI), Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) ve Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği (AYDER) gibi kuruluşların desteği ile yürütülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile