ATO'nun, gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla 2004 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettirdiği Adana kebabının tanıtımı ve yaygınlaştırılmasına yönelik etkinlikleri kapsamında düzenlenen kursa biri kadın 18 kişi katıldı.
Başta Adana olmak üzere Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen kursiyerlere yönelik eğitim programında iki gün süreyle kebabın hazırlanması, pişirilmesi ve sunulmasıyla ilgili uygulamalı eğitim verildi.
ATO Başkanı Atila Menevşe, bir restoranda düzenlenen etkinlikte, Türkiye'de ve yurt dışında bilinen ve beğeniyle tüketilen Adana kebabının geçmiş yıllarda yozlaşmaya ve taklide maruz kaldığını söyledi.
Adana dışındaki birçok şehirde ''Adana Kebabı'' adı atında masaya getirilen birçok yiyeceğin kebapla uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını belirten Menevşe, ''Adana'nın her türlü değerinin korunması mantığından hareketle, oda olarak 2004 yılında Türk Patent Enstitüsü'nden coğrafi işaret tescili alındı'' dedi.
Menevşe, böylece Adana kebabının kalitesinin bozulmadan ve lezzeti korunarak gelecek kuşaklara taşınabilmesinin sağlandığını bildirerek, şunları kaydetti:
''Başlatılan çalışma kapsamında odamıza başvuruda bulunan 200'ü aşkın işletme, Adana kebabı belgesi ve logosu alarak farklarını ortaya koydu. Gelinen nokta yeterli değil. Bu çalışmalarımız sürecek. Kursa katılanlara aynı zamanda tescille ilgili oluşabilecek hukuksal sorunlara yönelik seminer de verildi.
Kursa katılanlara da teşekkür ederiz.''
Konuşmanın ardından kursa katılan biri kadın 18 ustaya belgeleri verildi.
Yurt dışında Adana kebabı yapmayı planlayan Canan ve Metin Bulman çifti de sertifika aldı.
Adana Kebabına Sertifikalı Usta
Adana kebabını 2004 yılında tescilleyen Adana Ticaret Odası'nın (ATO) düzenlediği ''Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi'' programına katılan 18 ustaya törenle sertifikaları verildi.