Adana Markasının Öyküleri Yarışması

Adana Markasının Öyküleri Yarışması

Adana Ticaret Odası'nın (ATO) 120. yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen "Adana Markasının Öyküleri Yarışması" ödülleri sahiplerini buldu.


Yarışmaya ilişkin ATO'da düzenlenen basın toplantısında konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana'nın turizmde yolun çok başında olduğunu ve yıllardır planlama konusunda geri kaldığını belirterek çözümün turizmi tanıtma ile farklılaşmaktan geçtiğini söyledi.

Turistlerin heyecan, eğlence ve yeni şeyler öğrenmek için seyahat ettiğini vurgulayan Menevşe, "Bir turizm destinasyonunun, sahip olduğu heyecan verici, eğlendirici ve eğitici nitelikleri en iyi ifade edebilecek unsurların başında ise o destinasyonla ilgili öyküler gelir biliyoruz. Bir turizm yerinin ilginç, güzel, merak uyandırıcı, heyecanlandırıcı öykülere sahip olması, turizmde markalaşmak için çok önemli. Adana'nın da pek çok öyküsü var. Yarışma, Adana turizminde öykülerin önemine dikkat çekmek, Adana tanıtımına ve markalaşmasına, sahip olduğumuz öykülerle katkı vermek amacıyla ATO tarafından organize edilen öncü etkinliktir" diye konuştu.

Öykülerin Adana halkından geldiğini vurgulayan Atilla Menevşe, yarışmaya toplam 58 öykü gönderildiğini ve bu öykülerin Çukurova Üniversitesi'nden konusunda uzman dört akademisyen, turist rehberleri ve profesyonel turist rehberlerinden oluşturulan jüride değerlendirildiğini söyledi.

Gönderilen öykülerin jüri ve editörler kurulunun elinden geçtiğini dile getiren Menevşe, öykülerin 26 tanesinin bir kitap olarak derleneceğini kaydetti.

Menevşe, "Bu kitapla en azından bizim derleyebildiğimiz Adana öyküleri artık unutulmayacak ve gelecek kuşakların da okuyabilecekleri yazılı bir materyal haline gelecek" şeklinde konuştu.

Menevşe'nin ardından konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise şunları kaydetti:
"Türkçe yazmak ve edebi metinlere dökmek, turizmini canlandırmak üzere öyküler kaleme almak gibi güzel bir fikir ve bereketli Adana topraklarında yetişmiş ünlü edebiyatçıların izini takip etme noktasında mayamızda varolan şeyleri de göstermek açısında zarif ve çok isabetli bir tercih. Yazmak konusunda medeni cesaretlerini toparlayıp yarışmaya katılan gençlerimizi tebrik ediyorum."
Prof. Dr. Çetin Derdiyok, İsa Akdağ, Doç. Dr. Nüket Ergeç, Doç. Dr. Muzaffer Sümbül, Işık Tanış, Doç. Dr. Cihan Yavuz'un jürilik ettiği yarışmada 3 bin TL tutarındaki birincilik ödülünü "Aşkın Silüeti" isimli öyküsüyle Serhat Efe Uzunağaç aldı. İkincilik ödülü "Saat Kulesinin Hikayesi" isimli öyküyle Selahattin Kalli'ye; üçüncülük ödülü de "Karataş: Düşteki Sahil" isimli öyküsüyle Bıçkın Temel'e verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile