Adana Polisi Sanal Takiple Çalıntı Bisikleti Buldu

Adana polisi 2008 yılında İzmir'den çalınan 3 bin lira değerindeki özel yapım bisikleti sanal alemde yaptığı takiple buldu.

Edinilen bilgiye göre, bisiklet tutkunu olan profesyonel sporcu Cem Taftaf (26), 2008'de ABD'den özel olarak sipariş ettiği alüminyum bisikletini İzmir Karşıyaka'da çaldırdı. Taftaf, hemen polise başvurarak bisikletinin bulunmasını istedi. Bisikletinin bir benzerinin Türkiye'de olmadığını söyleyen Taftaf, polisin bisikletini tanıması için bisikletiyle çekilmiş fotoğraflarını da verdi. Ancak tüm aramalara rağmen bisikletin izine rastlanmadı. Mersin'e taşınan Taftaf, bisikletinin fotoğraflarıyla Adana ve
Mersin polisine de çalıntı başvurusunda bulundu. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'nin deneyimli dedektifleri, son dönemlerde çalıntı malların internet üzerinden satışı yapıldığı bilgisi ışığında Taftaf'ın bisikletini sanal dünyadan takip etti. Adana polisi, kısa bir süre sonra sanal dünyada satılmaya çalışılan bir bisikletin Taftaf'ın bisikleti olduğunu belirledi. Bisiklete el koyan polis, teşhis için Taftaf'ı Adana'ya çağırdı. Bisiklet, üzerinde birkaç değişiklik yapılmasına karşın Taftaf,
bisikletini teşhis etti. Bisikletine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Taftaf, "Umudumu kesmiştim. Aradan 2 yıl geçtikten sonra polis bisikletinizi bulduk deyince dünyalar benim oldu. Bisikletim Türkiye'de üretilmiyor ama Türk polisi ABD polisini geçti. Bisikletimi çalanlar onu internet üzerinden satmaya çalışmış. Polis onlara verdiğim fotoğraftan sanal alemde bisiklet satan sitelere bakarken tespit yapmış. Çok şaşırdım. Polisimiz sanal alemden benim bisikletimi buldu. Onlara çok teşekkür ediyorum"
dedi.
Bisikletin en önemli bölümünün alüminyum gövdesi olduğunu anlatan Taftaf, "Bisikletimin bazı parçaları değiştirilmiş. Gövdesi dışında her şeyi attım. Sıfırdan yeni bir bisiklet yapacağım. Ama bu sefer çalınmaması için gereken her şeyi yapacağım. Bir an olsun gözümün önünden ayırmayacağım" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile