Adana Valiliği'nden 'James Bond' Açıklaması

Adana Valiliği, kentte yayınlanan yerel bir gazetede, James Bond filminin çekimleri sırasında vagonlarla Suriyeli muhariplerin emrine silah ve araç sevkıyatı yapıldığı yönünde çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan yazıl açıklamada, gazetinin "Bond'dan Suriye'ye Vosvoslu Lojistik mi?" ve "Bond Manşeti Sarstı" başlıklı haberleriyle ilgili olarak emniyet müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalarda, haberlerdeki iddiaların tamamen asılsız olduğu belirtildi. İlgili film şirketi ile TCDD arasında vagonların film çekimlerinde kullanımı için bir sözleşme olduğu ve bu çerçevede hareket edildiği vurgulanan açıklamada, vagonları anlaşma dahilinde teslim alan film şirketinin çekimlerin ardından vagonların kuruma iadesini gerçekleştirdiği ve sadece belirli mesafeler arasında kullandıklarının belirlendiği bildirildi.

Film çekiminde kullanılan silahların ise 6136 sayılı yasa kapsamına girmeyen kuru sıkı tabir edilen silahlar olduğu ve bu silahlarla ilgili gerekli yasal belgelerin bulunduğu vurgulanan açıklamada, çekimlerde kullanılan ve gazetede "vosvos" olarak tabir edilen araçların motorlarının olmadığı, sadece kaportadan ibaret oldukları ifade edildi. Ayrıca film setlerinde ve çekim alanlarında yapılan harici araştırma ve görüşmelerde de, iddiaları doğrulayacak herhangi bir bilgi veya emareye rastlanılmadığı kaydedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile