Adana'ya Yeni 'Adliye Sarayı' Yapılacak

Adana'ya Yeni 'Adliye Sarayı' Yapılacak

Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek, Adana’daki mevcut adliye binasının ihtiyaca cevap veremediğini ve acilen yeni bir Adalet Sarayı yapılmasının şart olduğunu vurguladı.

Erbek, bu kapsamda Adalet Bakanlığı’nca hazırlanan proje ile birlikte yeni adliyenin merkez ilçe Yüreğir’e yapılacağını ve 2015 yılı sonuna kadar da hizmet vereceğini söyledi.

Bugün gelinen noktada Adana Adliyesi'nin ikiye bölündüğü yorumunda bulunan Erbek, önümüzdeki süreçte bu bölünmenin üçe çıkacağına dikkat çekerek, "Çünkü Adana'nın mevcut ihtiyacını karşılamaya yönelik yeni mahkemeler kurulacak. Ancak bu mahkemelerin çalışmasına imkan sunacak mekanlar, bugünkü mevcut şartlar altında ne yazık ki yok. Bu mekanların oluşturulması ve insanların, daha çağdaş ve modern koşullarda hizmet alabilmesi için yeni bir Adalet Sarayı'na acilen ihtiyaç var" dedi.

Bu sorunun çözüme kavuşturulması noktasında Adalet Bakanlığı tarafından yeni bir 'Adalet Sarayı Projesi' hazırlandığını, projenin de 2012 yılı Kasım ya da Aralık ayında hayata geçirilerek, temelinin atılacağı bilgisini veren Erbek, inşaat çalışmalarının da 2 yıllık bir zaman dilimi içerisinde tamamlanması beklendiğini vurguladı. Erbek, yeni adliye binasının 2015 yılına kadar hizmet vermesi beklentisi içinde olduklarını belirterek, "Yeni Adalet Sarayı için herhangi bir arsa sorunu yok. Merkez ilçe Yüreğir'de Hazine'ye ait olan bir arazi, yeni adliye binasının yapılması noktasında Adalet Bakanlığı'na devredildi. Bu konudaki girişimleri Büyükşehir Belediye Meclisi ile Yüreğir Belediye Meclisi'nden de gerekli onaylar alındı" ifadesini kullandı.

Şu anda eksik olan tek şeyin; projenin ihaleye çıkartılması olduğunu kaydeden Aziz Erbek, bunun dışındaki tüm prosedürlerin yerine getirildiğini ve gerekli adımların da en kısa sürede atılmasını beklediklerini dile getirdi. Erbek, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Yeni Adalet Sarayı, merkez ilçe Yüreğir'de yer alan İl Sağlık Müdürlüğü'nün karşısında Hazine'ye ait olan ve yapılan protokol ile birlikte Adalet Bakanlığı'na devredilen 60 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak. Kent merkezinde kalan adliye binasının şu aşamada Adalet Bakanlığı'nca kullanılmayacağı ve boşaltılacağı belirtiliyor. Ancak zaman ne getirir bilemeyiz. Hep birlikte bekleyip göreceğiz. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile