Adanali Eski Muhtar 9 Yil Köylülerle Birlikte Çalisip Yol Yapti

Adanali Eski Muhtar 9 Yil Köylülerle Birlikte Çalisip Yol Yapti

Adana’nin Feke ilçesinde köylülerle birlik olup 9 yil boyunca çalisarak yol yaptigini anlatan eski muhtar, herkese önek oldu.

Feke’nin Kaleyüzü Mahallesi’nde 5 dönem araliksiz muhtar seçilen ve köy yollarini imkansizliklara aldirmadan açan Muharrem Bayar, mahallesinde 1983 yilinda basladigi yol açma çalismalarinin hikayesini anlatti.

33 yasinda muhtar olan Bayar, "Ben muhtar oldugumda sadece köye bir giris yolumuz vardi. Ulasim o dönem çok çok zordu. Burada köylüler aylarca kisin karda mahsur kaliyordu. Hiç yolumuz yoktu. Is makineleri yoktu. Köylü ile birlikte büyük emek verdik, o dönem il özel idareden bir dozer bir kompresör istedim ve bana ’isçilik senin’ dediler. Isçiligi kabul ettim ve köylü ile birlikte çalistik. Mühendis getirdik, yollarin krokisi çizildi. Diger mahallelerden köylüler uzak geldigi santiyeyi Kaleyüzü’ne getirdik. Yolumuzun açilisi dokuz yil sürdü. Bizzat yedi yil köylü ile birlikte çalistim" diye konustu.

5 dönem muhtarlik yaptigi anlatan Bayar, "Cami yapimina basladik ancak yarim kaldi bu da benim sonum oldu. Camiyi isteyen ve istemeyen iki ayri görüs vardi. Kimi uzak dedi kimi buraya olmaz dedi.

Ben de camiye basladim ama o camide seçimi kaybettim ama cami yapildi, elimden geleni yaptim. Simdi herkes güzelce ibadetlerini huzurlu bir sekilde gerçeklestiriyor. Benim kadar daha çalisan muhtar bir daha buralara gelmez" dedi.

Köy sakinlerinden Gaffar Ersin, Muharrem Bayar’in muhtarlik döneminde çok çaliskan ve köyü için çok çalistigini aktararak, "Zamaninda kiymeti bilinmedi aslinda. Çok çaliskandi. Köy için yol yapti, cami yapti. Yillarca çok çalisti. 25 sene çok güzel muhtarlik yapti, herkes sever sayar. Dereden tepeye yol yapti. Her eve yol yapti. Simdi yine elinden geleni yapiyor cami yerini verdi. Kimselere eyvallah etmeden hizmet etti. Simdi yaslandi, hastalandi ama bütün köy onun hizmetlerini konusuruz. Hatira için tas üstüne tas koydu. Bunu hala konusuruz orada herkes resim çektirir" dedi.

Gaffarusagi Mahallesi eski Muhtari Salih Solmusgül ise Kaleyüzü Mahallesi eski muhtari Muharrem Bayar’in hizmetlerinin hala köyde konusuldugunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile