Adanali Kadin Sanayiciler, Kadin Depremzedelerle Bir Araya Geldi

Adanali Kadin Sanayiciler, Kadin Depremzedelerle Bir Araya Geldi

Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi Kadin Sanayiciler Platformu üyesi kadinlar, Hatay’da depremzede kadinlarla bir araya geldi. Afetzedelerin ihtiyaçlarini dinleyen sanayiciler, 500’ün üzerinde kadin ve çocugun ihtiyaçlarina yönelik hazirlanan yardim çantalarini dagitti.

Platform üyesi kadin sanayiciler, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerin en büyük yikimi yaptigi Hatay’a geldi. Özellikle depremzede kadinlarla bir araya gelen kadin sanayiciler, Defne ilçesinde çadirlari ve hasarli evlerinin bahçesinde yasayan kadinlari ziyaret etti. Afetzedelerle sohbet edip ihtiyaçlarini dinleyen sanayiciler, kadin ve çocuk ihtiyaçlarina yönelik hazirlanan yardim çantalarinin dagitimini yapti. 500’ün üzerindeki çantalarin içinde; esofman takimi, havlu, terlik, çorap, sampuan olmak üzere kisisel bakim ürünleri yer aliyor.

"Acilari paylasmak istedik"

Sanayici Ayça Çelik, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde 2016 yilindan faaliyet yürüten Kadin Sanayici Platformu olarak Hatay’a geldiklerini ve afetzedelere yardimlarda bulunduklarini dile getirdi.

Büyük depremin herkesi derinden yaraladigina deginen Çelik, "Kaybedilen hayatlarin telafisi yok ancak, geride kalanlar için hepimize görev düsmektedir. Bu sorumluluk bilinci ile depremzede kadinlarimizin yanindayiz. Aslinda bu ziyareti Anneler Günü’nde yapmayi planliyorduk ancak, ülke gündeminden dolayi erteledik. Millet olarak yardimsever bir toplumuz. Depremden sonra devletimizin imkanlarinin yani sira bu bölgeye yardimlar geldi. Ancak bizim yardim çantalarimizin bir farki var, o da kadin duyarliligi ile hazirlanmis olmasi. Çünkü biz kadinlar birbirimizin ihtiyaçlarini biliriz. Kadin her yerde kadindir. Çadirda da olsa konteynerde de olsa kadin olmaktan kaynakli özel ihtiyaçlari var. Bu nedenle çantamiza; anneler ve çocuklari için çesitli giyim yardimlarinin yani sira kadinlarimiz için ekmek ve su kadar zorunlu olmasa da ihtiyaç duyabilecekleri ürünleri dahil ettik. Güzel günlerde kullanmalarini ve ülkemizin bir daha böylesi afetler yasamamasini temenni ediyoruz" dedi.



"500’ün üzerinde çanta dagitildi"

Kadin dayanismasi altinda her yil sosyal sorumluluk projesi ile bir araya geldiklerini ifade eden sanayici Yeliz Kulakoglu Ates, depremzede kadinlarin acilarini paylasmak için Antakya’ya geldiklerini kaydetti.

Zehra Arslanbogan ise hazirladiklari çantalarin kadin ve çocuklara yönelik oldugunun altini çizerek, "Burada bir kadina ya da çocuga dokunabildiysek ne mutlu bize. Onlara destek olmak için geldik. 500’ün üzerinde çanta var" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile