Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Ambalaj Atıkları Yönetim Planı çerçevesinde 34 bin konut ve iş yerine ulaşıldığını ve bilgilendirme çalışması yapıldığını söyledi.
Dişli, yaptığı açıklamada, nüfus artışına paralel olarak tüketiminde arttığını belirterek, "Ambalaj malzemesi olarak kullanılan kağıt, karton, cam, plastik, metal ve kompozit malzemeler içerisindeki ürünler tüketildiklerinde ambalaj atıkları ortaya çıkmaktadır. Ambalaj atıklarının çöp sahalarına bertaraf edilmesi halinde çok büyük ekonomik kayıplar ve çevre kirliliği ortaya çıkıyor." diye konuştu.
Proje çerçevesinde iş yerlerine ambalaj kutuları koyduklarını ifade eden Dişli, aylık ortalama 200 ton ambalajı arı topladıklarını ve bu ambalajın diğer çöplerle karışmadığını kaydetti.
Ambalaj atıkların bu şekilde değerlendirildiğini vurgulayan Dişli, "Bu anlamda geri kazanım çok büyük önem taşımaktadır ve her bireye büyük sorumluluklar düşmektedir. Biz belediye olarak halkımızı bilgilendiriyoruz. Bütün mahallelerde evleri tek tek gezerek bu konuda bilgi veriyoruz, ambalajlı atıkların ayrı konulmasını öneriyoruz." dedi.