ADASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sürenkök, ADASO ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri bünyesinde faaliyet gösteren AKİB Akademi işbirliğiyle düzenlenen ''İş Hayatına Etkileri ve İhracatçılar Açısından Yeni Türk Ticaret Kanunu'' konulu seminerin açılışında konuştu.
Sürenkök, kayıt dışılığın ülkemizde en önemli sorunlardan birisi olduğunu belirterek, bunun kamuya vergi kaybı, özel sektöre ise haksız rekabet olarak zarar verdiğini kaydetti.
Kanunun asıl amaçlarından birisinin kayıt dışılığın önlenmesi olduğunu vurgulayan Sürenkök, ''Kanunla, ticari hayatla ilgili ve kayıt dışılığın önlenmesine yönelik önemli düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Yeni Türk Ticaret Kanunu kayıt dışılığın önlenmesine katkı ve yarar sağlayacak'' ifadelerini kullandı.
Yeni kanunun, şirketlerin kurumsallaşması, sürdürülebilirliği, rekabet gücünün artırılması ve şeffaflık açısından önemli fırsat yarattığını ve zemin hazırladığını bildiren Sürenkök, yeni kanun yürürlüğe girmeden önce iş dünyasının önemli endişelerinin yüzde 90'lık bölümünün giderildiğini de kaydetti.
Toplantıda İçel Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Dursun Göktaş'ın, ''İş Hayatına Etkileri ve İhracatçılar Açısından Yeni Türk Ticaret Kanunu'' hakkında bilgi verdiği bildirildi.
6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 1 Temmuz tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini hatırlatan Göktaş, kanunla ilgili yönetmelik ve tebliğlerin yayınlanmadığını, bu nedenle değişikliklerin uygulanmasıyla ilgili iş dünyasının sıkıntılar yaşadığını kaydetti.
Göktaş, uygulamaya ilişkin yönetmelik ve tebliğlerin acilen yayınlanması gerektiğini de ifade etti.
Muhabir: Volkan Kaşık/Aycan Demirel
Yayıncı: Süleyman Tıraş
ADASO Başkanı Sadi Sürenkök Açıklama Yaptı
Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun kayıt dışılığın önlenmesine katkı ve yarar sağlayacağını bildirdi.



















