Adaylığa şaşırdım ödülü alınca afalladım

38. Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Ödülü'nü kazanan, 'Yahşi Cazibe' dizisinin ünlü oyuncusu Aslıhan Gürbüz, "Komedi dalında aday olduğumu duyunca, gerçekten şaşırdım. Üstüne bir de ödülü alınca daha da afalladım" dedi.

atv ekranlarında yayınlanan 'Yahşi Cazibe' dizisindeki rolüyle milyonları ekrana bağlayan Aslıhan Gürbüz, bilinmeyen yönlerini 46 dergisinden Duygu Kambur'a anlattı... Geçtiğimiz günlerde adı Kerem Kupacı'yla aşk dedikodularına karışan Gürbüz, verdiği bu son röportajda "Hayatımda biri yok! Sürekli setteyim. Ama hayatımda biri olacaksa bile bunu milyonlara ifşa etmek istemem" diyor.
Mimar Sinan mı yoksa Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mı? Hangisinden mezunsunuz?
Bu karışıklık ne zaman ve nasıl oluştu bilemiyorum ama ben Konya mezunuyum. Artık bu karışıklık, bir sona ersin istiyorum. Çünkü hem kendi okuluma hem de Mimar Sinan Üniversitesi'ne ayıp oluyor. Konya mezunu olmaktan da gurur duyuyorum.

ÖDÜL İŞİNE NAİF BAKIYORUM

38. Altın Kelebek Ödülleri'nde 'En İyi Kadın Komedi Oyuncusu Ödülü'nü aldınız. Bu konudaki kişisel değerlendirmeniz nedir?
Bu ödülü hiç beklemiyordum ve Hasibe Eren'in alması gerektiğini düşünenlerdendim. Ödüle aday gösterilip kaybetmek beni çok fazla üzmez, çok takılmam. Yine yabancıya gitmiyor çünkü. Başka bir oyuncu arkadaşına gidiyor. Üç ay sonra onunla iş yapabilirsin. O ekiple çalışabilirsin, o yapım şirketiyle bir anlaşma imzalayabilirsin. Gayet naif bakıyorum bu durumlara, ama çok şaşırdım orası kesin…
Ödülü almanıza mı yoksa aday olarak gösterilmenize mi daha çok şaşırdınız?
Aslında aday gösterilmeme şaşırdım. 'Cazibe' karakteri sit-com matematiğinde kan ter içerisinde, zıplayıp hoplayarak bir şeyler yapmıyor. Aksine karikatüristik olmayan tek karakter 'Cazibe'yken aday gösterilmem tuhaf geldi. 'Barış' karakteriyle kıyaslandığında komedi unsuru neredeyse taşımıyor. Komedi dalında aday olduğumu duyunca, "Nasıl yani, komik miymişim ben?" diye düşündüm. Çok teşekkür ederim, onu duydum. Üstüne bir de ödülü alınca daha da afalladım.

SAVSAK BİR TİPİM!

Yakın dönemde başınıza komik diyebileceğiniz ne geldi?
O kadar çok şey var ki... Her şeyden önce çok sakar bir insanım. Dün bir arkadaşımla beraber yemek yedik. Hande Katipoğlu'nun küpesiyle oynarken, bir anda küpeyi kaybettim. Yemeğe hamle yaptığımda önümdeki çorbadan Hande'nin küpesi çıkıverdi! Ben nereye gittiğini anlamamıştım bile. Sürekli ayağı takılan, oraya çarpan, bir şeyleri deviren bir tipim. Bu savsaklığım hep komiğime gider. Bankada staj yaparken, merdivenlerden müşterilerin üzerine düşmüşlüğüm bile var.
Bankada staj yaparken mi? Ne zaman, nasıl?
Ben iki yıl da muhasebe okudum. Çünkü ticaret lisesi çıkışlıyım. Muhasebeyi bitirdim, ondan sonra konservatuvara girdim. Muhasebeyi de 'altın bilezik' olsun diye okudum. Oyunculuğu çok sevdiğimi biliyordum ama 'Ya o beni sevmezse' diye kaygılarım vardı. Muhasebede çok başarısızdım.
Aslıhan Gürbüz nasıl bir kadın? Aşık mı, değil mi? Aşkı sever mi?
Bu konuda konuşmayı hiç sevmiyorum. Biri için zaman yok hayatımda. Boş zamanlarımda Mudanya'ya annemle babamın yanına atıyorum kendimi... Bu yoğunlukta başka biri nasıl olsun? Bir de özel hayat, mahremim. Biri olacak olsa bile bunu milyonlara ifşa etmek istemem. Röportajın devamı 46 dergisinde...

BENİ ZORLAYACAK ROLLERİ SEÇİYORUM

Dizi oyunculuğu sizi tatmin ediyor mu? Oyunculukta gelmek istediğiniz nokta nedir?
'Bir Bulut Olsam' adlı diziden sonra, herkes benden dram beklerken "Sitcom da var, bir de onu değerlendireyim" dedim ve 'Yahşi Cazibe'yi kabul ettim. Film konusunda da aynısı geçerli, tek komedi teklifi olan 'Kanalizasyon'u seçtim. Dolayısıyla gelen teklifler doğrultusunda beni en çok ne zorlayacaksa onu seçmeye çalışıyorum. Kendimi şurada görmek istiyorum diye net bir şey yok kafamda...
Oyunculuk dışında nelerle ilgileniyorsunuz?
Boş zamanlarımda resim yapıyor, fotoğraf çekiyorum. Bir de arkadaşllarımla dedikodu yapıp, sabaha kadar şarkı söylüyorum.
Gelelim şarkı mevzuna…
Okuldayken aldığımız şan ve solfej dersleriyle sesim eğitildi ama benim bununla ilgili ekstra bir çabam yok! Ben şarkıcı değil, oyuncuyum! İnandırıcılığımı bozacak her şeyden çok korkuyorum. İnsanlar kalkıp, "Bu kız da şarkıcı mı, oyuncu mu?" diye düşünmesin...
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile