ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'dan Açıklama

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'dan Açıklama

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi tarafından düzenlenen eşgüdüm toplantısına katılan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, CHP’nin Atatürk’ün partisi olma sorumluluğunu taşıyamadığını söyledi.

Toplantıda çarpıcı açıklamalar yapan Çölaşan, “Bizler, Türkiye Cumhuriyeti kurucu iradenin temsilcisi olduğumuzdan, ülke gündemi doğrudan görev alanımızdır” dedi.

Ayvalık’a bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı’da bulunan Çavdar Otel’de yapılan ADD Bölge Eşgüdüm Toplantısında ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, MYK Üyesi Sevil Nazan Keskin ve çevre ilçelerin temsilcileri ile Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı oturumda katılımcılar saha çalışması ortak görüşünde birleşti.

Toplantıda, ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesinin temsilcisi olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin gündemi bizim gündemimizdir. Ülke sorunları doğrudan görev alanımıza giriyor. CHP’nin yarattığı boşluğu da biz dolduracağız. Halka sadece düşünsel anlamda değil, eylemsel olarak Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkması gerektiği anlatılmalı. Ne yazık ki, CHP yönetimi, Atatürk’ün partisi olma onurunu önemsemiyor. Taban ise ilkelere sahip çıkmak için bir ışık bekliyor. Bu konuda içi boşaltılmış MHP’yi saymıyorum bile. Türkiye Cumhuriyetinin kazanımlarının korunması için İşçi Partisi de aktif bir görev üstlenmiş durumda; ancak onlara karşı da halkta yanlış bir algı var. Bunu aşmaları gerekir. Bugün artık bölünmenin engellenebilmesi için bütün yurtseverler yan yana gelmeli” dedi.

“TEHLİKE BÜYÜK”
Türkiye ve Suriye’nin bölünmesine karşı eylem birliği çağrısı yapan Çölaşan,“AKP, kendi misyonu gereği ABD ve İsrail’in amacına hizmet ediyor. Bugünkü tabloda bölünme anayasası ile Türkiye çok büyük tehlikede. Halkın bu tehlikeyi görmesini sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Atatürkçü Düşünce Derneği Ayvalık Şubesi’ne burs desteği için Sarımsaklı AVM’den bir dükkan tahsis etti. Çağdaş Türkiye yolunda Atatürk’ün ışığında ilerleyen ADD’yi çok önemsediğini bildiren Ergin, “Kitap, Atatürk baskılı tişört, broş gibi çeşitli objelerin satılacağı dükkandan elde edilecek gelir, aydınlık geleceğimiz için çocuklarımıza burs olarak verilecektir”dedi.

Genel Başkan Tansel Çölaşan da, Mesut Ergin’e duyarlılığından ötürü teşekkür ederek, “Her şubemize sizin gibi çağdaş görüşlü başkan desteği bekliyoruz” diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile