Adilcevaz Belediyesi Ürettiği Elektriği VEDAŞ'a Satacak

Adilcevaz Belediyesi Ürettiği Elektriği VEDAŞ'a Satacak

Bitlis’in Adilcevaz Belediyesi, ilçede kurulan Güneş Enerji Sisteminden üretilecek olan elektriğin satışı için Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ile sistem kullanım protokolü imzaladı. İmzalanan protokol neticesinde belediye tarafından üretilecek olan elektrik VEDAŞ’a satılacak.

Adilcevaz Belediye Başkanvekili Cemil Günay’ı makamında ziyaret eden VEDAŞ yetkilileri, uygulanacak olan çalışmalar ile ilgili olarak karşılıklı protokol sözleşmesi imzaladı. Adilcevaz Belediyesi’nin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (DAKA) Yenilenebilir Enerji Destek Programına sunmuş olduğu Güneşten Elektrik Santrali Projesi’nin kurulmasının ardından, 10 bin metrekarelik alana kurulan 2 bin 55 adet güneş panelinden elektrik üretimi başladı.

Kurulan sistemden elde edilecek olan elektrik, Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine satılarak belediyeye aylık 25 ile 30 bin lira arasında gelir sağlanacak. Adilcevaz Belediye Başkanvekili Cemil Günay, hazırladıkları projeyle ilçede daha önce kum ocağı olarak kullanılan alana 2 bin 55 adet güneş paneli kurup burada elektrik üretimine başladıklarını söyledi.

Günay, üretilecek olan elektriğin satışı ile ilgili olarak VEDAŞ yetkilileri ile ’Sistem Kullanım Sözleşmesi’ imzaladıklarını ifade ederek, “Belediye olarak kurduğumuz bu sistem sayesinde güneş enerjisinden 500 kWh gücünde elektrik enerjisi üretilebileceğiz. TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız anlaşma gereğince buradan elde edeceğimiz elektrik enerji ulusal hatta aktarılacak olup, belediyeye ek gelir sağlanacaktır. Bu kapsamda Van Gölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde protokol imzaladık. Bundan böyle güneş panellerinden hem kendi elektriğimizi elde edeceğiz hem de bu elektriği VEDAŞ’a satarak elde edeceğimiz gelirle de vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. Kum ocağı olarak kullanılan alana 2 bin 55 adet panelin kullanıldığı santralde yıllık ortalama 750 bin kilovat elektrikle, ilçemizin enerji ihtiyacını karşılayacağız ve bu enerjiden yıllık ortalama 250 bin ile 300 bin lira gelir elde etmeyi hedeflemekteyiz” dedi.

Birçok yatırımcının ilçede daha büyük yeni tesisler kurmak istedikleri dile getiren Başkanvekili Cemil Günay, belediye olarak amaçlarının bu yatırımların önünü açıp, ilçeye bu konuda yatırım yapmaya gelecek olan iş adamlarına ve yatırımcılara her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile