Adilcevaz'ın Sorunları Tartışıldı

Ege Bölgesi Adilcevazlılar EğŸitim ve Kültür DerneğŸi tarafından organize edilen çalışŸtayda ilçede yaşŸanan sorunlar tartışŸılarak, çözüm önerileri masaya yatırıldı.

İlçe Belediye BaşŸkanı Necati Gürsoy, eski belediye başŸkanları, kamu kurum amirleri ve sivil toplum örgütü temsilcilerin katıldığŸı çalışŸtayda konuşŸan Ege Bölgesi Adilcevazlılar EğŸitim ve Kültür DerneğŸi BaşŸkanı şžakir Tutçu, vatandaşŸlardan gelen talep ve görüşŸleri ilçenin yönetiminde bulunanlara aktararak çözüm yollarını bulmak istediklerini aktardı.
İlçedeki merkez yollarının çok kötü olduğŸunu, içme ve sulama suyu konusunda sıkıntıların yaşŸandığŸını anımsatan Tutçu, ilçedeki esnafların da çağŸın gerisinden geldiğŸini, yerli ve yabancı turistlere hitap edecek işŸ yerlerinin bulunmadığŸına dikkati çekti.
Dile getirilen sorunları not alan ve hepsinin de çözümünün mümkün olduğŸunu vurgulayan Belediye BaşŸkanı Necati Gürsoy ise, yolların durumunun farkında olduğŸunu ancak imkanlarının çok kısıtlı olması nedeniyle hedefledikleri seviyeye ulaşŸamadıklarını kaydetti.

Huzur ortamıyla birlikte ilçedeki birlik ve beraberliğŸi sağŸlayarak daha güzel hizmetlerin gerçekleşŸtirileceğŸine olan inancının tam olduğŸunu dile getiren Gürsoy, "İlçemizin bir problemini de ben size söyleyeyim, biz bir araya gelemiyoruz. Bakın EBAD yönetimi İzmir'den bin 800 kilometreden buraya gelmişŸ ama biz yaptığŸımız toplantılara ilçemizden kimseyi getiremiyoruz. Buraya bakan geldi partili dahil kimseyi getiremedik. Ahlat, Tatvan bakanı coşŸkuyla alkışŸla karşŸılarken bizim burada sönük bir kalabalıkla karşŸılamak zorunda kaldık" dedi.

 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile