Adilcevaz Kaymakamligindan 'Ebru Sanati' Projesi

Adilcevaz Kaymakamligindan 'Ebru Sanati' Projesi

Bitlis’in Adilcevaz Kaymakamligi, 28 köy okulundaki ögretmen ve ögrencileri ebru sanatiyla tanistiriyor.

Adilcevaz Kaymakamligi, Milli Egitim Müdürlügü, Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Derneginin destekledigi “Köy Okullarindaki Ögrenciler Ebru Sanati Ile Bulusuyor” projesi bünyesinde ilçeye bagli 28 köydeki ögretmen ve ögrenciler ebru sanati ile bulusturuluyor. Adilcevaz Kaymakamliginin finanse ettigi ve 15 bin TL’lik malzeme alimi ile devam eden kursu, Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Dernegi Baskani Cumali Birol gönüllü olarak veriyor. Ilk kurs için yaklasik 28 kilometre uzaklikta bulunan Karsiyaka köyü seçildi.

Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Dernegi Baskani Cumali Birol, ögretmen ve ögrencilere ilk önce kullanilan malzemeleri tanitiyor. Daha sonra da ögrenciler ve ögretmenlerle birlikte olusturulan atölyelerde çesitli motifler kagitlara isleniyor.

Ilk etkinlige katilan Adilcevaz Kaymakami Ismail Demir, hedeflerinin 3 bin ögretmen ve ögrenci oldugunu belirterek, “Köy okullarimizi bazi aktivitelerde sehir merkezine göre biraz mahrum durumdalar. Bizlerde bu açigi kapatmak için böyle bir proje gelistirip, kaymakamligimiz, Milli Egitim Müdürlügümüz, STK’larimiz ve belediyemizle birlikte ebru kurslari verelim istedik. Ögrencilerimizde bu kursu keyifle icra ediyorlar. Çok mutlu oluyorlar. Bizlerde onlarin bu keyfine ve mutluluguna ortak olmak için bugün buradayiz. Adilcevaz ilçesine bagli 28 köyümüzün tamamina bu projemizi uygulayacagiz. Yaklasik 3 bin ögrencimizi ebru sanati ile bulusturacagiz” dedi.

Adilcevaz Kültür, Sanat ve Turizm Dernegi Baskani Cumali Birol ise daha önceleri baston sanatçisi olarak ebru sanatini bastonlara islediklerini, simdi de kaymakamligin projesine gönüllü olarak destek vererek köy okullarindaki ögretmen ve ögrencileri ebru sanati ile bulusturduklarini söyledi.

Birol, “Dünyada baston üzerine ebru sanatini isleyen ilk kisi benim. Simdi de okullarda ögrencilerimizle bulusturuyoruz. Herhangi bir bedel almadan kaymakamligimizin yaptigi projeye destek verdik. Ögrencilerimizin gözündeki o heyecani ve aski gördük. Her birine firçalar tutturarak, boyanin suyun üstündeki dansini göstermeye çalisacagiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile