Adım Adım Ekolojik Kent

Adım Adım Ekolojik Kent

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Projesi uygulama öncesinde eğitim programlarına devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Fransız Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ekolojik Kent Projesi’nin eğitimleri sürüyor.

BURGEAP adlı firma ile birlikte yürütülen fizibilite çalışmaları kapsamında, 25 ile 26 Haziran tarihlerinde düzenlenen eğitimlerde Fransız Mimar-Mühendis Eric Sontag tarafından dünyadaki ekolojik kentler ve uygulama aşamaları tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen eğitimde Eric Sontag tarafından ayrıca; Sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir kentleşme, Avrupa'daki şehirlerin gelişim süreci, kendi eko-kentinizi oluşturun, eko-kent oluştururken finansal ve mali öğeler konusunda bilgiler verildi.

Uygulamalı çalışmaların yapıldığı ve eko-kent fikirleri üzerine tartışıldığı eğitimlerde ayrıca Fransa'da uygulanan HQE standartları ve sertifikası kapsamında ekolojik kent ve ekolojik bina kriterleri de anlatıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde iki gün süren eğitime, Bursa Nilüfer Belediyesi, Antakya Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi’nden alanında uzman kişiler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile