Adini Tasiyan Müzeyi Gezdi

Adini Tasiyan Müzeyi Gezdi

Eskisehir’e gelen Kirim Tatar Türk Halkinin Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kirimoglu, adini tasiyan Odunpazari Belediyesi Mustafa Abdülcemil Kirimoglu Kirim Tatar Müzesi ve Eskisehir Kirim Dernegi’ni ziyaret etti.

Çesitli temaslarda bulunmak için Eskisehir’e gelen Kirim Tatar Türk Halkinin Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kirimoglu, ilk olarak Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt’u ziyaret etmis ve hayirli olsun dileklerini iletmisti. Kirimoglu Eskisehir’deki ziyaretlerine adini tasiyan Odunpazari Belediyesi Mustafa Abdülcemil Kirimoglu Kirim Tatar Müzesi ve Eskisehir Kirim Dernegi ile devam etti. Ziyaretlerinde Kirimoglu’na Odunpazari Belediye Baskani Kazim Kurt da eslik etti.

Kirimoglu, Kirim Tatar Müzesi’ni begendi

Eskisehir’i ziyaret eden Kirimoglu’nun ilk adres adini tasiyan ve Odunpazari Belediyesi tarafindan 2016 yilinda açilisi yapilan Mustafa Abdülcemil Kirimoglu Kirim Tatar Müzesi oldu. Müze sorumlusu Hasan Kirimer, Baskan Kurt ve Kirimoglu’na müzeyi gezdirerek müze hakkinda bilgi verdi. Kirimoglu’nun müze ziyaretinin ardindan Eskisehir Kirim Türkleri Kültür Dayanisma ve Spor Kulübü Dernegi, Mustafa Abdülcemil Kirimoglu Kirim Tatar Müzesi’nin bulundugu Arasta Çarsisi’nda bir etkinlik düzenledi.

Etkinlikte, Kirim Ailesi Çocuklari, Kirim Tatar halk müzikleri ve danslarindan olusan bir gösteri yapti.

Tatar sürgünü ve soykirimi anma etkinligine katilim çagrisinda bulundu

Kirim Tatar Türk Halkinin Lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kirimoglu, daha sonra Eskisehir Kirim Dernegi’ne gitti. Baskan Kazim Kurt’un eslik ettigi dernek ziyaretinde, Kirimoglu soydaslari ile bir araya geldi. Kirimoglu, dernekte yaptigi konusmada 18 Mayis Cumartesi günü Tatar Sürgünü ve Soykirimi’nin 80’inci yil dönümü nedeniyle Eskisehir’de yapilacak olan anma etkinligine katilim çagrisinda bulundu. Rus isgali altindaki Kirim ve Rus saldirilari altindaki Ukrayna’daki mevcut durumu degerlendiren Kirimoglu, Kirim’in isgalden kurtarilarak yeniden Kirim Tatarlarinin olacagini belirtti.

Kirimoglu, konusmasinin ardindan soydaslarinin sorularini cevapladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile