Adiyaman Belediyesinden Üniversiteyi Kazanan Ögrencilere Destek

Adiyaman Belediyesinden Üniversiteyi Kazanan Ögrencilere Destek

Adiyaman Belediyesi, üniversite sinavini kazanan tüm ögrencilere maddi yardimda bulunacak.

Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Adiyaman merkez ve merkeze bagli köylerde ikamet edip, 2023 yili YKS sinavinda basarili olarak herhangi bir lisans veya ön lisans programina yerlesmis olan ögrencilere bir defaya mahsus olarak yol ve kayit yardimi adi altinda nakdi yardim yapilacagini müjdeledi.

Adiyaman Belediye Baskani Süleyman Kilinç, üniversite ögrencilerine yönelik yapilacak yardimla ilgili yaptigi açiklamada, “Öncelikle üniversiteyi kazanan tüm ögrencilerimizi cani gönülden tebrik ediyorum ve basarilarinin devamini diliyorum. Tabi bu arada depremde vefat eden basta ögrencilerimiz olmak üzere tüm sehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine bas sagligi diliyorum. Bugün örneklik teskil edecek sekilde bir ilki gerçeklestiriyoruz. Tüm üniversite ögrencilerine, özel üniversite ve 2 yillik bölümler de dahil olmak üzere tüm ögrencilerimize maddi yardimda bulunuyoruz. Siralama da ilk 10 bine giren ögrencilerimize 6 bin TL, 10 ile 20 bin arasindaki ögrencilere 4 bin TL, 20 ile 30 bin arasindaki ögrencilere 3 bin TL olmak üzere geriye kalan ve herhangi bir örgün bölüme kayit yapan her ögrenciye de 2 bin TL maddi yardimda bulunuyoruz. Tekrar basarilar dileyerek tebrik ediyorum. Kazasiz belasiz yollari bahtlari açik olsun, sehrimize ve ülkemize hayirli evlatlar olmasini Cenab-i Allah’tan diliyorum” diye konustu.

Yetkiler ise üniversite ögrencilerine yapilacak yol ve kayit yardimi için arananlar sartlari su sekilde belirtti, 2023-2024 ögrenimi için üniversiteyi bu yil kazanmis olmalari, kazandigi üniversiteye bu yil kaydini yapmis olmalari, üniversitelerine kayit yapmis olmalari, örgün egitim veren üniversitelere kayit yapmis olmalari (Açik ögretim hariç), merkez ilçe ve merkeze bagli köylerde ikamet etmeleri sartlarinin olmasi gerektigi vurgulandi.

Yetkililer, son basvuru tarihinin 15 Ekim oldugunu belirterek, bu tarihe kadar basvurularin internet üzerinden “ https://basvuru.adiyaman.bel.tr ” adresinden yapilacagini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile