Adıyaman Çelikhan, Sincik ve Gölbaşı İlçelerinde 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Adıyaman Çelikhan, Sincik ve Gölbaşı ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Çelikhan Hükümet Konağı önündeki Atatürk Büstüne çelenk konuldu.

Cumhuriyet Meydanında devam eden kutlamalarda Kaymakam Murat Uz, Garnizon Komutanı Vekili Başçavuş Türker Köroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Bora halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Törene katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiir okuduğu etkinlikte, anaokulu öğrencileri, halk eğitim merkezi ve halk oyunları ekibi bir gösteri sundu.

Bu arada ''Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası'nda'' dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Murat Uz ve beraberindekiler daha sonra Pınarbaşı kasabasında ki kutlamalara katıldı.

Birbirinden renkli oyun ve skeçlerin sahnelendiği Pınarbaşı kasabasında ki kutlamalar oldukça renkli geçti.

-Sincik'teki kutlamalar-

Adıyaman Sincik ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Sincik Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

Daha sonra Kaymakam Ergün Baysal, makamında tebrikleri kabul etti.

Sincik Stadyumunda devam eden etkinlikte, Baysal, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Emin Can Aytaç, Belediye Başkan Vekili Abuzer Çıplak halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Aynı zamanda günün anlam ve öneminin anlatıldığı şiirlerin okunduğu etkinlikte, öğrenciler arasında, kros, yumurta taşıma, çuval ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Öğrenciler tarafından yapılan gösterilerin ardında, yarışmalarda dereceye giren çocuklara protokol tarafından ödülleri verildi.

Bu arada Baysal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abuzer Karakuş, Çamdere Köyü Hazaz İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa katıldı.

-Gölbaşı'ndaki kutlamalar-

Adıyaman Gölbaşı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

23 Nisan etkinliği kapsamında Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan'ın makamına oturan öğrenciler, Budan'a çiçek takdim etti.

Budan'ın koltuğuna temsili olarak oturan Yavuz İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Yusuf Alptekin, okullarının doğal gazla ısıtılması yönünde talimat vererek, daha güzel bir Gölbaşı için düşüncülerini dile getirdi.

Budan da ilçedeki 3 okulun doğal gaz dönüşümünü kendilerinin yapacağını ifade ederek diğer okullar için de ihaleler yapılacağını belirtti.

Budan, programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile