Adiyaman'da 81 Gebe Düve Dagitildi

Adiyaman'da 81 Gebe Düve Dagitildi

Adiyaman’in Gölbasi ilçesinde hayvanciliga tesvik için süt üreticilerine 81 adet süt düvesi dagitildi.

Adiyaman Süt Üreticileri Birligi ile Ziraat Bankasi tarafindan ortak gelistirilen ’Köyümde yasamak için bir sürü nedenim var’ projesi kapsaminda 81 adet gebe düve dagitildi.

Dagitim töreninde konusan Adiyaman Süt Üreticileri Birligi Yönetim Kurulu Baskani Özkan Kilinç, "Adiyaman bölgesinde birlik olarak süt toplama faaliyetlerimiz var aylik 2,5 ile 3 milyon litre arasinda Adiyaman genelinde süt topluyoruz. Bu sütleri bölgede bulunan ulusal firmalara pazarliyoruz. Deprem sonrasinda bölgedeki istihdami ve gelir kaynaklarini arttirmak amaciyla Ziraat Bankasinin ’Köyümde yasamak için bir sürü nedenim var ’ projesi kapsaminda Ziraat Bankasi ile bir protokol imzaladik. Hiçbir katki payinda bulunmadan hayvan teminlerini yapmaya basladik. Ilk etapta bugün yaklasik 81 adet gebe düvenin dagitimina basladik. Bundan sonraki süreçteki hedefimiz Bu proje 3 yil boyunca uygulanacak proje kapsaminda yaklasik 500 üreticimize 3 bin adet gebe düve dagitimi yapmayi planliyoruz. Adiyaman süt üreticileri birligi olarak su an bölgemizde lider konumundayiz amacimiz 3 yil içinde aylik süt üretimimizin 5 milyon litreye ulasmasi için çaba sarf ediyoruz. Adiyaman’da üretilen sütlerin yüzde 75’ini süt üreticileri birligi olarak üreticilerimizden alip biz pazarliyoruz. Yeni dagitimini yaptigimiz hayvanlarla birlikte Adiyaman’i süt üretiminde daha yukarilara tasimayi hedefliyoruz. Hayvan dagitimimizin yani sira Adiyaman Valiligi ve Birlesmis Milletler ile yapilan proje kapsaminda süt üreticilerimize sütlerini yerinde sogutup soguk zinciri ve süt kalitesini koruyarak sanayiye kaliteli bir sekilde ulastirmayi hedefliyoruz. Adiyaman süt üreticileri birligi olarak üreticilerimizden aldigimiz sütü Türkiye genelinde en yüksek fiyata pazarlayan Birlik biziz Adiyaman süt üreticileri birligi olarak" dedi.

Süt üreticisi Ahmet Erceylan gebe düve dagitiminin süt üretimine katki saglayacagini belirterek, “Birlik araciligiyla basvuruda bulundum sag olsunlar bana çok yardimci oldular.

Bu proje ile birlikte isletmemdeki hayvan sayisini arttirdim. Hedeflerime Bu proje ile birlikte daha hizli ilerleyecegim" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile