Adıyaman'da 94 Camide Din Görevlisi Yok

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftasıyla Adıyaman'da düzenlenen konferansta, Adıyaman'da ki 687 camiden 94 tanesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı din görevlisinin olmadığı ortaya çıktı.

Halk eğitim merkezi salonunda gerçekleştirilen 'Camiler ve Din Görevlilerinin Sorunları' konulu konferansta, camilerin önemine işaret edildi. Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Kazım'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa Vali Ramazan Sodan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Adıyaman Müftüsü Ali Öztürkçü, AK Parti İl Başkanı Yaşar Güleş, bazı kurum müdürleri, din görevlileri ve çok sayıda bayan katıldı.
Merkez Hacı Mahmut Kuran Kursu Öğreticisi Mehmet Gürbüz'ün Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Müftü Ali Öztürkçü yaptı.
Ali Öztürkçü, Adıyaman'da 687 tane caminin bulunduğunu ve bu camilerde 94 tanesinde din görevlisi olmadığı için fahri imamların görev yaptığını dile getirdi.
Ali Öztürkçü, tüm dinlerde ibadethanelerin büyük önem arz ettiğini belirterek, bir beldenin İslam beldesi olduğunu en büyük göstergesinin camiler olduğunu söyledi.
Camilerin İslam beldelerinin tapu belgeleri olduğunu vurgulayan Öztürkçü, camilerin insanların maneviyat, huzur bulduğu mekanlar olduğunu dile getirdi.
Konferans öncesinde konuşan Vali Ramazan Sodan ise, camisiz İslam toplumunun düşünülemeyeceğini vurgulayarak, "Camilere ne kadar yakın olursak o kadar huzurlu oluruz. Camilerden ne kadar uzaklaşırsan kötülüklere o kadar daha yakınsın demektir. Camiler bizim kimliğimizdir. Gelişmemizin, huzurun ve mutluluğa camiler vesiledir" dedi.
Konferansın konuşmacısı olan Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Kazım ise verdiği konferansta camilerin eşitlik ve kardeşlik mekanı olduğunu söyledi.
Musa Kazım, camilerin ibadet yerleri olmasının yanında eğitim yuvaları olduğunun altını çizerek, camilerin insanları şerefli bir varlık, ahirette ise cennetin kapılarını açan bir mabet olduğunu ifade ederek, camiler ve din görevlilerinin sorunlarını ele aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile