Adiyaman'da Binden Fazla Is Makinesi Enkazlarda Çalisiyor

Adiyaman'da Binden Fazla Is Makinesi Enkazlarda Çalisiyor

Içisleri Bakanligi tarafindan deprem bölgesi olan Adiyaman’da görevlendirilen Karabük’ün Safranbolu ilçe Kaymakami Saban Arda Yazici, arama kurtarma faaliyetlerinin hizli bir sekilde sonlandirildigini ve binen fazla is makinesinin enkaz kaldirma faaliyetlerini sürdürdügünü söyledi.

Kahramanmaras merkezli 10 ilde meydana gelen deprem sonrasi Içisleri Bakanligi afet bölgelerinde koordinasyonu saglamak üzere kaymakamlari görevlendirdi. Adiyaman’da görevlendirilen Safranbolu Kaymakami Saban Arda Yazici, Ihlas Haber Ajansi muhabirine yaptigi açiklamada, “Afet koordinasyonunda görevlendirilmek üzere Adiyaman il merkezinde görevlendirildik. Ben 13 gündür buradayim. Depremin ilk gününden beri yardimlasma ve dayanisma örnegi ortaya kondu. Devletimizin bütün gücüyle afetzedelerin yardimina kostugunu, yüzlerce is makinesinin sehre girisini gördüm” dedi.

15 kisi ile görev yaptiklarini ve binden faza is makinesinin çalistigini belirten Yazici, “Bütün is makinelerin ülkemizin her tarafindan buraya sevk edildigini gördüm. Allah milletimizden razi olsun. Aramada kurtarmada olsun, çadir kurmada, yol açmada olsun buradaki is makinelerini koordine ederek en ivedi bir sekilde afet bölgelerine yönlendirmeye çalisiyoruz. Bu zamana kadar görevimizi aksatmadan yerine getirdik. Is makinelerini iki giris noktasinda kayit altina alarak bu birimi olusturduk. Dijital platform üzerinden afet bölgelerine yönlendiriyoruz” diye konustu.

Yazici, “Arama kurtarma faaliyetleri çok hizli sekilde sonlandirildi. Ilimizde enkaz kaldirma faaliyetleri devam ediyor. Insallah tez zamanda bu afetin zararli etkilerini el birligiyle kaldiracagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile