Adıyaman'da Birlik Cemi Yapıldı

Adıyaman'da Birlik Cemi Yapıldı

Adıyaman merkeze bağlı Yazıbaşı (Azikan) köyünde birlik cemi gerçekleştirildi.

Cemevinde yapılan cem törenine alevi dedesi Ali Büyükşahin, Alevi Kültür Dernekleri Adıyaman Şubesi Başkanı Rıza Tanrıverdi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cem’de yaşlı ve genç semah ekibi semah döndü. Kürtçe, Türkçe deyişler ağıtlar, gulbanglar okunurken cemde dualar edilerek köy halkının kendi imkanlarıyla kestiği kurban pişirilip lokmalar dağıtıldı. Cem töreninde birlik beraberlik mesajı verildi.

Cem sonrası açıklamada bulunan Üryan Hızır Ocağı mensubu alevi dedesi Ali Büyükşahin, “Herkes biraraya gelerek, birliktelik sağlamaktalar. Aleviler her yıl birlik cemini yapmaktalar. Cem yaparak Allah’a dua ederiz. Cemimizde Peygamberlerimizi, evliyalarımızı, erenlerimizi konuşuruz. Azikanlılar hem devletini hem de milletini çok sevmektedir. Ayrıca birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir toplumlar. Bu sebeple Allah’ımız bu geleneği inşallah sürekli olarak yaşatır. Bizlerde dede olarak hizmetimizi yaparız. Gayemiz toplum olarak birlik ve beraberliği sağlamaktır. Hem ibadetimizi yapalım, hem de toplumuza faydalı olalım. İnsanlarımızın kendileriyle barışık yaşasınlar. İşte o zaman birlik ve beraberliği sever. Allah’ta birlik ve beraberliğin olduğu yerdedir. Böylelikle bizler ‘Aleviliği ve Allah yolunu takip edelim’ diyoruz. Kul olarak ibadetimizi yapalım ve birbirimize olalım. Bizler bunu istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile