Adiyaman'da Hububat Hasadi Basladi

Adiyaman'da Hububat Hasadi Basladi

Adiyaman’da yilin ilk hububat hasadi basladi.

Bu yil yagislarin oldukça bol yasandigi Adiyaman’da baslayan hasatla birlikte bugday ve arpa rekoltesinin oldukça yüksek oldugu belirtildi. Hasadi yakindan takip eden ve çiftçilerle de sürekli diyalog halinde olan Adiyaman Ziraat Odasi Baskani Yasar Özkan, bu yil verimin oldukça güzel oldugunu dile getirdi.

Fiyatlarin belirlenmesini ve taban fiyatin yüksek tutulmasini istediklerini belirten Adiyaman Ziraat Odasi Baskani Yasar Özkan, “Bu sene yagislar bol gittiginden dolayi ürünler gayet iyi. Ürünlerin iyi olmasi biz çiftçileri sevindiriyor ama fiyatlarin geçen yila göre çok düsük oldugunu, biran önce devletimiz tarafindan taban fiyatin açiklanmasini bekliyoruz. Girdiler bizleri baya sikintiya sokuyor. Hasadin bütün çiftçilerimize bereketli olmasini diliyorum. Rekolte çok iyi gayet memnun edici bir rekolte var. Yagislardan dolayi hakikatten her hangi bir sikinti yok. Devlet tarafindan, TMO tarafindan taban fiyatlarinin açiklanmasini bekliyoruz” diye konustu.

Adiyaman’da, 550 bin dekar bugday, 250 bin dekar arpa olmak üzere toplam 800 bin dekar alanda ekim yapildigi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile